Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες




Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό κολοκύθια μέτρια περασμένα στον τρίφτη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 400γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 20γρ. αλάτι
  • 5γρ.  πιπέρι
Εκτέλεση :
Στην αρχή αλατίζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και τα αφήνουμε για μία ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά την μία ώρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκύθια, το τριμμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φέτα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα 100ml ελαιόλαδο, τα 4 αυγά, τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε σιγά σιγά την φρυγανιά ώσπου το μείγμα να είναι έτοιμο για πλάσιμο. Πλάθουμε τις μπάλες μας, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Tips: 
Σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού και άνηθο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου