Προετοιμασία 30 λεπτά
Αναμονή 4 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Αναμονή 4 ώρες
Υλικά για 6 άτομα
Υλικά:-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
-300 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-5 κομμάτια γλυκό του κουταλιού νεράντζι
-150 γρ. σιρόπι από το γλυκό
-3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
-200 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
-1 κοφτή κουτ. σούπας τζίντζερ σκόν
Eκτέλεση:
-300 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη
-1 λεμόνι (το ξύσμα του)
-5 κομμάτια γλυκό του κουταλιού νεράντζι
-150 γρ. σιρόπι από το γλυκό
-3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
-200 γρ. μπισκότα digestive τριμμένα
-1 κοφτή κουτ. σούπας τζίντζερ σκόν
Eκτέλεση:
Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα.
Αναμειγνύουμε απαλά το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, το γλυκό νεράντζι ψιλοκομμένο μαζί με το σιρόπι του και το λικέρ.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το τζίντζερ.
Βάζουμε το 1/3 του μείγματος γιαουρτιού στη φόρμα και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα των μπισκότων. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας μείγμα και μπισκότα και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ένα βράδυ.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο γλυκό νεράντζι και σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου