Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Mακαρονάδες με ελληνική ονομασία προέλευσης


Οι εύκολες μακαρονάδες

Με φέτα : 
σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο σε ένα τηγάνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και σβήνουμε με 1 ποτήρι γάλα και 1 κουτ. γλυκού ξίδι. Προσθέτουμε 300 γρ. φέτα βουτυράτη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Στο τέλος, προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι και σερβίρουμε με πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Με τσαλαφούτι ή γαλοτύρι: 
σοτάρουμε 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Σβήνουμε με 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες (χωρίς τη φλούδα τους), προσθέτουμε 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη, 1 κουτ. γλυκού θρούμπι ή ρίγανη, 1 μικρό ματσάκι δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε 300 γρ. τσαλαφούτι ή γαλοτύρι (ανάλογα με την προτίμησή μας), ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σκορδομακάρονα : 
σοτάρουμε 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σε ένα τηγάνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και προσθέτουμε 3 γεμάτες κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένες σε ½ φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μυζήθρα ξερή τριμμένη και προαιρετικά με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρίγανη.

Ζυμαρικά με κρόκο Kοζάνης και απάκι : 
σε ένα τηγάνι με 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, σοτάρουμε 200 γρ. απάκι ψιλοκομμένο και 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε 2 πρέζες κρόκο Kοζάνης και σερβίρουμε πάνω σε βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας με γραβιέρα τριμμένη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Μανιάτικη μακαρονάδα :
Σοτάρουμε σε τηγάνι ½ φλιτζάνι βούτυρο κατσικίσιο με 1 φλιτζάνι μυζήθρα ξερή τριμμένη. Μόλις ροδίσει το μείγμα, το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και σερβίρουμε σε κάθε πιάτο τοποθετώντας από 1 τηγανητό αβγό μελάτο έτσι ώστε όταν σπάσει ο κρόκος να πάει στα μακαρόνια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου