Σελίδες

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τά ζυμαρικά τής Ελλάδας -- Πώς τα μαγειρεύουμε;


Οι εύκολες μακαρονάδες

Η επαφή με την ελληνική φύση είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γεύση των τοπικών ζυμαρικών, χυλοπίτες, τουτουμάκια, φλωμάρια, στριφτούδια, σιουφιχτά και όλη την τεράστια γκάμα κάθε περιοχής. Βράζουν γρήγορα, είναι εύπεπτα και νόστιμα, και ταυτόχρονα ένας τρόπος να τονώσουμε τις μικρές, τοπικές οικονομίες, που τόσο το έχουν ανάγκη. Το ίδιο ισχύει και για τα ζυμαρικά ολικής άλεσης, από αλεύρι ντίνκελ ή καμούτ (μια αρχαία ποικιλία σιταριού) αλλά και από καλαμποκίσιο αλεύρι που χαρίζουν ευεξία και είναι γεμάτα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.
Προσοχή! Στη συσκευασία των τοπικών ζυμαρικών συνήθως δεν αναγράφεται χρόνος μαγειρέματος. 

Γι' αυτό, χρειάζεται να είμαστε από πάνω, να τα δοκιμάζουμε και να τα κατεβάσουμε από τη φωτιά μόλις φτάσουν στο σημείο al dente. Διαφορετικά, κολλάνε μεταξύ τους, χάνουν το χρώμα και τη νοστιμιά τους και κινδυνεύουν να καταλήξουν στα σκουπίδια.

http://www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου