Σελίδες

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

... Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;




.... όταν καταψύχουμε το φαγητό, επιβραδύνουμε στο μέγιστο 
την ανάπτυξη των βακτηρίων. 
Έτσι, τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι κατάλληλα προς κατανάλωση 
για πολύ καιρό. 

- Αν όμως τα αποψύξουμε, κατά τη διαδικασία αυτή, 
ξεκινάει η ανάπτυξη των επικίνδυνων βακτηρίων
που μπορεί πχ να πάρει 2-3 μέρες 
μέχρι να έχει επαρκή και μεγάλο αριθμό ώστε να είναι 
επικίνδυνο 
για την υγεία μας. 

- Αν όμως το καταψύξουμε ξανά, 
αυτά που αναπτύχθηκαν κατά την απόψυξη, παραμένουν! 

Έτσι την επόμενη φορά που θα τα ξεπαγώσουμε θα υπάρχουν και αυτά, 
αλλά και κατά τη διαδικασία ξεπαγώματος, 
τα επόμενα που θα αναπτυχθούν θα είναι πολύ περισσότερα! 

Έτσι είναι πολύ πιθανόν με τη 2η απόψυξη, 
το φαγητό να είναι ακατάλληλο για να το φάμε..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου