Σελίδες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μέλι και σκόρδο


Χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με μέλι και σκόρδο

Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 8 ώρες
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα


Υλικά-4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-2 κουτ. σούπας σόγια
-1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη)
-1/4 φλιτζανιού μέλι
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος. 
Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου