Προετοιμασία 10 λεπτά Αναμονή 8 ώρες Μαγείρεμα 30 λεπτά Υλικά για 4 άτομα
Υλικά-4 μπριζόλες από χοιρινό λαιμό
-1 λεμόνι (τον χυμό του) -2 κουτ. σούπας σόγια -1 κουτ. σούπας κρασί γλυκό (π.χ. μαυροδάφνη) -1/4 φλιτζανιού μέλι -2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο -1 κρεμμύδι πράσινο ψιλοκομμένο -1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο -αλάτι, πιπέρι |
Aναμειγνύουμε τα υλικά σε γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Γυρίζουμε τις μπριζόλες κάθε 2 ώρες για να μαριναριστούν σωστά από όλες τις πλευρές.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του, τοποθετώντας από κάτω ένα ταψί για να μαζεύονται τα υγρά του ψησίματος.
Bάζουμε τις μπριζόλες στη σχάρα μόλις ζεσταθεί καλά ο φούρνος και τις ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά τους, φροντίζοντας να τις αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη μαρινάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου