Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

...ένα ιδιαίτερο τσάτνι για να συνοδεύσουμε τα κρεατικά μας...με φραγκόσυκο και μάνγκο



υλικά :

- 1 κιλό φραγκόσυκα
- 2 μάνγκο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 ml μέλι
- 30 γρ. βούτυρο
- 50 ml ξύδι
- 1 ξύλο κανέλας....

- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 5 γρ. ροζ πιπέρι
- 2-3 ίνες σαφράν
- 30 ml κονιάκ ή ουίσκι
- 50 ml νερό
- 10 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. αλάτι 

διαδικασία :

- Καθαρίζουμε τα φρούτα μας και τα κόβουμε σε κύβους 2 εκ. 
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, μαζί με το σαφράν, 
τη κανέλα, το πιπέρι και τον γλυκάνισο για να βγάλουν το άρωμά τους. 
- Στη συνέχεια τα καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά. 
- Σβήνουμε με το κονιάκ και το ξύδι. 
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και τα αφήνουμε να δέσουν 
σε σιρόπι σε χαμηλή φωτιά. 
- Προσθέτουμε και τα φρούτα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν 
και πάλι σε χαμηλή φωτιά. 
- Συμπληρώνουμε με λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. 
- Όταν το τσάτνεϋ πάρει μορφή μαρμελάδας αποσύρουμε από 
τη φωτιά και προσθέτουμε το ροζ πιπέρι, το αλάτι και τον δυόσμο.
....ταιριάζει πολύ με τρυφερά κομμάτια 
μοσχαρίσιου κρέατος στη σχάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου