Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Noodles ρυζιού με γαρίδες


Υλικά
- 250 γρ. νουντλς ρυζιού
- 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες Νο 3 ....

(*κατεψυγμένες, έτοιμες καθαρισμένες από κελύφη)
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- λίγα φύλλα μαϊντανού (για το γαρνίρισμα)
διαδικασία:
- Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 
και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν. 
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο 
σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και 
τις σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά. 
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, 
το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο
 και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά, 
μέχρι να δέσει η σάλτσα.

διαδικασία:
- Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, 
αλατοπιπερώνουμε επιπλέον. 
- Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή όποιου μυρωδικού έχουμε 
(ταιριάζει πολύ ο φρέσκος κόλιανδρος, αλλά δυστυχώς τον φέρνουν 
μόνο ορισμένα σούπερ μάρκετ και μανάβικα «πολυτελείας»). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου