Υλικά
- 250 γρ. νουντλς ρυζιού
- 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες Νο 3 ....
(*κατεψυγμένες, έτοιμες καθαρισμένες από κελύφη)
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- λίγα φύλλα μαϊντανού (για το γαρνίρισμα)
- 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες Νο 3 ....
(*κατεψυγμένες, έτοιμες καθαρισμένες από κελύφη)
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- λίγα φύλλα μαϊντανού (για το γαρνίρισμα)
διαδικασία:
- Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και
τις σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού,
το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο
και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά,
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και
τις σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού,
το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο
και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά,
μέχρι να δέσει η σάλτσα.
διαδικασία:
- Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται,
αλατοπιπερώνουμε επιπλέον.
- Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή όποιου μυρωδικού έχουμε
(ταιριάζει πολύ ο φρέσκος κόλιανδρος, αλλά δυστυχώς τον φέρνουν
μόνο ορισμένα σούπερ μάρκετ και μανάβικα «πολυτελείας»).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου