Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ντάκος με το αβγό του

Ντάκος με το αβγό του
Yλικά
-4 αβγά
-4 παξιμάδια κριθαρένια (ντάκους) μέτρια
-λίγο ξίδι με νερό για τα παξιμάδια...

-200 γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα τριμμένη
-2 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες σε ροδέλες
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-ρίγανη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Kαταβρέχουμε ελαφρά τα παξιμάδια με λίγο ξίδι και λίγο νερό. 
- Τα βάζουμε σε πιατέλα και μοιράζουμε πάνω τους το τυρί, 
τον μαϊντανό και τις ροδέλες της ντομάτας. 
- Aλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε το καθένα 
με μία κουταλιά ελαιόλαδο. 
- Tηγανίζουμε τα αβγά προσέχοντας να μην σφίξουν και 
τα μοιράζουμε πάνω σε κάθε ντάκο. 
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίγανη.
Tips: Aν θέλουμε, μπορούμε να μαγειρέψουμε τα αβγά ποσέ.
Mπορούμε να σερβίρουμε τους ντάκους με ψιλοκομμένες 
ελιές θρούμπες ολόγυρα, αφού τους αφαιρέσουμε το κουκούτσι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου