Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ομελέτα με ανθότυρο, ζαμπόν και βασιλικό

Ομελέτα με ανθότυρο, ζαμπόν και βασιλικό
Υλικά
-1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-2 αβγά...

-1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-1/3 φλιτζανιού γάλα
-1/2 φλιτζάνι ανθότυρο
-1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
-75 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-2 κουτ. σούπας λάδι
-5-6 κλωνάρια ρόκα
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με τα αβγά, το βούτυρο, 
το γάλα και αλατοπίπερο σε μπολ. 
- Προσθέτουμε το ανθότυρο, τον βασιλικό, το ζαμπόν και το κολοκυθάκι. 
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό από 
το μείγμα και ψήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. 
- Γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε 
για άλλα 2-3 λεπτά. 
Τη βγάζουμε σε πιατέλα. 
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
- Τοποθετούμε και τη δεύτερη ομελέτα πάνω από την πρώτη, 
αφού πρώτα έχουμε απλώσει ανάμεσά τους τα κλωνάρια της ρόκας. 
- Κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου