Σελίδες

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Λιγκουίνι με γαύρο μαρινάτο, τσίλι και σκόρδο




Υλικά

- 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 250-300 γρ. γαύρος μαρινάτος από βαζάκι, στραγγισμένος...

- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
- τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκια ή ξερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη ή 
λίγο καυτερό μπούκοβο σε νιφάδες
- 60 ml ελαιόλαδο
- το ξύσμα από 1/2 ακέρωτο, και κατά προτίμηση 
*βιολογικό λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

διαδικασία :
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, 
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. 
- Mόλις γίνουν *πρέπει να είναι al dente, τα σουρώνουμε και 
στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο 
το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα. 
*Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.

- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε απαλά 
για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι. 
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε 
τον μαϊντανό
τον γαύρο
το ξύσμα λεμονιού και 
το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι, 
και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*συμβουλή:
Μια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο με λίγο μέλι 
είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα. 
gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου