Υλικά
- 250-300 γρ. γαύρος μαρινάτος από βαζάκι, στραγγισμένος...
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο μας αρέσει)
- τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 φρέσκια ή ξερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη ή
λίγο καυτερό μπούκοβο σε νιφάδες
- 60 ml ελαιόλαδο
- το ξύσμα από 1/2 ακέρωτο, και κατά προτίμηση
*βιολογικό λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
διαδικασία :
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει,
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Mόλις γίνουν *πρέπει να είναι al dente, τα σουρώνουμε και
στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο
το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα.
*Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.
σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Mόλις γίνουν *πρέπει να είναι al dente, τα σουρώνουμε και
στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο
το σκόρδο και το τσίλι για 15-20 δευτερόλεπτα.
*Προσέχουμε να μην καεί το σκόρδο γιατί θα πικρίσει.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λινγκουίνι και τα ανακατεύουμε απαλά
για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε
τον μαϊντανό
τον γαύρο
το ξύσμα λεμονιού και
το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι,
και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
για λίγα δευτερόλεπτα να αρωματιστούν από το σκόρδο και το τσίλι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε
τον μαϊντανό
τον γαύρο
το ξύσμα λεμονιού και
το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσει ο γαύρος, δοκιμάζουμε το αλάτι,
και σερβίρουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*συμβουλή:
Μια πράσινη σαλάτα με άνηθο και λαδόξιδο με λίγο μέλι
είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα.
gastronomos.gr
είναι θαυμάσιο συνοδευτικό για τη γαυρομακαρονάδα.
gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου