Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Κοτόπουλο με σως μελιού και σόγιας

n
Τι θα χρειαστούμε:
1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/3 φλιτζανιού ελαφριά σάλτσα σόγιας....

- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 4 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
Πως το φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το στήθος κοτόπουλου 
και τα ρίχνουμε σε ένα σακουλάκι  ή ένα γυάλινο σκεύος.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί 
στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από τη μια μέρα στην άλλη.
Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ένα φύλλο 
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C, 
χωρίς να το σκεπάσουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι  να ψηθεί καλά 
το κοτόπουλο. 
Αν έχετε, χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθούμε 
ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι μεταξύ 70ο και 80ο C.
*Αν επιλέξετε ζυμαρικά ή ρύζι για γαρνίρισμα, 
καλύτερα να διπλασιάσετε τα συστατικά της μαρινάδας / σάλτσας.
Προσοχή! Δεν πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα. 
Τη χρησιμοποιούμε για να αλείφουμε το κοτόπουλο 
κάθε 10 λεπτά περίπου, ενώ ψήνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου