Τι θα χρειαστούμε:
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/3 φλιτζανιού ελαφριά σάλτσα σόγιας....
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 4 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
- 1/4 φλιτζανιού μέλι
- 1/3 φλιτζανιού ελαφριά σάλτσα σόγιας....
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 4 μεγάλα κομμάτια στήθος κοτόπουλου (φιλέτο)
Πως το φτιάχνουμε:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το στήθος κοτόπουλου
και τα ρίχνουμε σε ένα σακουλάκι ή ένα γυάλινο σκεύος.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το στήθος κοτόπουλου
και τα ρίχνουμε σε ένα σακουλάκι ή ένα γυάλινο σκεύος.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί
στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από τη μια μέρα στην άλλη.
στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από τη μια μέρα στην άλλη.
Τοποθετούμε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ένα φύλλο
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C,
χωρίς να το σκεπάσουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά
το κοτόπουλο.
Αν έχετε, χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθούμε
ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι μεταξύ 70ο και 80ο C.
αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180ο C,
χωρίς να το σκεπάσουμε, για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά
το κοτόπουλο.
Αν έχετε, χρησιμοποιούμε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθούμε
ότι η εσωτερική θερμοκρασία είναι μεταξύ 70ο και 80ο C.
*Αν επιλέξετε ζυμαρικά ή ρύζι για γαρνίρισμα,
καλύτερα να διπλασιάσετε τα συστατικά της μαρινάδας / σάλτσας.
καλύτερα να διπλασιάσετε τα συστατικά της μαρινάδας / σάλτσας.
Προσοχή! Δεν πετάμε την υπόλοιπη μαρινάδα.
Τη χρησιμοποιούμε για να αλείφουμε το κοτόπουλο
κάθε 10 λεπτά περίπου, ενώ ψήνεται.
Τη χρησιμοποιούμε για να αλείφουμε το κοτόπουλο
κάθε 10 λεπτά περίπου, ενώ ψήνεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου