τα υλικά μας :
- - 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- - 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ....
- - Αλάτι 1/2 κ.γ.
- - 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- - 225 γρ. ζάχαρη
- - 4 αυγά μεγάλα
- - 170 γρ. στραγγιστό γιαούρτι λεμόνι
- 1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C και βουτυρώνουμε
μια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι,
το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο
και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς, τα αυγά, το γιαούρτι και το
εκχύλισμα αμυγδάλου.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα
με το αλεύρι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ συνεχώς.
- Βάζουμε το κέικ στην φόρμα που βουτυρώσαμε και ψήνουμε
για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ, καρφώνοντας ένα μαχαίρι
στο κέντρο της φόρμας, και βγάζοντάς το βλέπουμε πως το μαχαίρι
έχει μόνο υγρασία.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
και σερβίρουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με φρούτα,
για περισσότερη γεύση.
μια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι,
το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο
και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς, τα αυγά, το γιαούρτι και το
εκχύλισμα αμυγδάλου.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα
με το αλεύρι σιγά σιγά ενώ χτυπάμε το μίγμα με το μίξερ συνεχώς.
- Βάζουμε το κέικ στην φόρμα που βουτυρώσαμε και ψήνουμε
για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ, καρφώνοντας ένα μαχαίρι
στο κέντρο της φόρμας, και βγάζοντάς το βλέπουμε πως το μαχαίρι
έχει μόνο υγρασία.
- Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
και σερβίρουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με φρούτα,
για περισσότερη γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου