- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι
και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους.
- Ψιλοκόβουμε τους κολοκυθοανθούς.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθοανθούς και τον τραχανά.
- Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά
και να μείνουν με το λάδι τους.
- Κλείνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μισό φλιτζάνι γάλα
και τα υπόλοιπα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε σουρωτά τα μισά φύλλα κρούστας
ελαφρώς βουτυρωμένα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας,
επίσης σουρωτά.
- Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια.
- Χτυπάμε τον κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
- Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου