Σελίδες

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

...με κολοκυθοανθούς και χλωρό Λήμνου

Κολοκυθόπιτα με κολοκυθοανθούς και χλωρό Λήμνου

Υλικά
-1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
-1 κρόκο αβγού
-1/2 φλιτζάνι γάλα


*Για τη γέμιση
-1 κιλό κολοκυθάκια
-1/2 κιλό κολοκυθοανθούς....


-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια τυρί χλωρό Λήμνου θρυμματισμένο
-1 φλιτζάνι γραβιέρα χοντροτριμμένη
-4 αβγά
-3/4 φλιτζανιού τραχανά ξινό
-1/2 φλιτζάνι γάλα
-1 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με αλάτι 
και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά ώστε να φύγουν τα υγρά τους. 
- Ψιλοκόβουμε τους κολοκυθοανθούς. 
- Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο 
και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τους κολοκυθοανθούς και τον τραχανά. 
- Ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά 
και να μείνουν με το λάδι τους. 
- Κλείνουμε τη φωτιά. 
- Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το μισό φλιτζάνι γάλα 
και τα υπόλοιπα υλικά. 
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε σουρωτά τα μισά φύλλα κρούστας 
ελαφρώς βουτυρωμένα ανάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. 
- Ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, 
επίσης σουρωτά. 
- Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια. 
- Χτυπάμε τον κρόκο με το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε την πίτα. 
- Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου