Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Μυζήθρα τηγανητή με φρέσκια ντομάτα

Μυζήθρα τηγανητή με φρέσκια ντομάτα

Υλικά
-600 γρ. μυζήθρα φρέσκια
-1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο 
πολύ ψιλοκομμένο...

-1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
-3 αβγά χτυπημένα
-1/4 φλιτζανιού ξινόγαλα
-1/4 φλιτζανιού αλεύρι
-1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
-3 ντομάτες αποφλοιωμένες
-1 σκελίδα σκόρδο
-1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
-1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 πιπεριά κόκκινη ψητή (από βάζο)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση

*Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: 
- Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό σε μπλέντερ μέχρι 
να πάρουν παχύρρευστη μορφή. 
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 
- Την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την τηγανητή μυζήθρα. 

*Ετοιμάζουμε τη μυζήθρα: 
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί, το μπούκοβο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού 
και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα 
με πιρούνι μέχρι να είναι εύπλαστο. 
- Παίρνουμε ομοιόμορφα κομμάτια από το μείγμα του τυριού με μεγάλο κουτάλι 
και σχηματίζουμε μπάλες μετρίου μεγέθους. 
- Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. 
- Χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το ξινόγαλα. 
- Βάζουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε πιάτο και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, περνάμε ένα ένα 
- τα μπαλάκια του τυριού από το αβγό αρχικά και μετά από το μείγμα φρυγανιάς 
- μέχρι να παναριστούν καλά. 
- Τηγανίζουμε το τυρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του. 
- Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα σε μπολ.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου