*Ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό σε μπλέντερ μέχρι
να πάρουν παχύρρευστη μορφή.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την τηγανητή μυζήθρα.
*Ετοιμάζουμε τη μυζήθρα:
- Βάζουμε σε μπολ το τυρί, το μπούκοβο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού
και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα
με πιρούνι μέχρι να είναι εύπλαστο.
- Παίρνουμε ομοιόμορφα κομμάτια από το μείγμα του τυριού με μεγάλο κουτάλι
και σχηματίζουμε μπάλες μετρίου μεγέθους.
- Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το ξινόγαλα.
- Βάζουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε πιάτο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, περνάμε ένα ένα
- τα μπαλάκια του τυριού από το αβγό αρχικά και μετά από το μείγμα φρυγανιάς
- μέχρι να παναριστούν καλά.
- Τηγανίζουμε το τυρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του.
- Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα σε μπολ.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου