- Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους,
σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, το ρίχνουμε στην κρέμα.
- Περιχύνουμε με το περιεχόμενο τα μακαρόνια, μέσα στο ταψί.
- Επειτα, προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το απλώνουμε στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι.
- Κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα και περνάμε κάθε κομμάτι από το αβγό
και μετά τη φρυγανιά.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και σερβίρουμε αμέσως.
thecookbook.gr
σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν
για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, το ρίχνουμε στην κρέμα.
- Περιχύνουμε με το περιεχόμενο τα μακαρόνια, μέσα στο ταψί.
- Επειτα, προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το απλώνουμε στο ταψί.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι.
- Κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα και περνάμε κάθε κομμάτι από το αβγό
και μετά τη φρυγανιά.
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και σερβίρουμε αμέσως.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου