Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τηγανητά μακαρόνια

Τηγανητά μακαρόνια
Υλικά
-500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι...


-5 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
-10 κουτ. σούπας βούτυρο
-150 γρ. μπέικον
-1/2 φλιτζάνι κρασί
-200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
-1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-2 κρόκους αβγού
-2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
-αλάτι, πιπέρι
-λάδι για τηγάνισμα
Eκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους, 
σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε ταψί. 
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι. 
- Τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 
για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. 
- Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα. 
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, το ρίχνουμε στην κρέμα. 
- Περιχύνουμε με το περιεχόμενο τα μακαρόνια, μέσα στο ταψί. 
- Επειτα, προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το απλώνουμε στο ταψί. 
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. 
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι. 
- Κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα και περνάμε κάθε κομμάτι από το αβγό 
και μετά τη φρυγανιά. 
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και σερβίρουμε αμέσως.
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου