- Aλατοπιπερώνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε
να βγάλουν τα υγρά τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Bάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό)
και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για μισή ώρα.
- Eτοιμάζουμε τη σάλτσα:
*Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο
και σιγομαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Mόλις το μείγμα αρχίσει να δένει, το βγάζουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε τον δυόσμο.
Aνακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ».
(Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ψησταριά, θα πρέπει
στο σημείο αυτό να είναι έτοιμη).
- Περνάμε το κρέας, τη μελιτζάνα τυλιχτή και τα σύκα
στις μεταλλικές σούβλες και τις τοποθετούμε πάνω σε σχάρα
την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ταψί.
- Ψήνουμε για 4 λεπτά και βγάζουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο.
- Aλείφουμε με τη σάλτσα, τα γυρνάμε και τα επιστρέφουμε
στον φούρνο για 4 λεπτά.
- Tα ξαναβγάζουμε, τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με τη σάλτσα
και τα επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 λεπτό.
*Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επιπλέον.
thecookbook.gr
να βγάλουν τα υγρά τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο.
- Bάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό)
και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για μισή ώρα.
- Eτοιμάζουμε τη σάλτσα:
*Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο
και σιγομαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Mόλις το μείγμα αρχίσει να δένει, το βγάζουμε από τη φωτιά
και προσθέτουμε τον δυόσμο.
Aνακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ».
(Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ψησταριά, θα πρέπει
στο σημείο αυτό να είναι έτοιμη).
- Περνάμε το κρέας, τη μελιτζάνα τυλιχτή και τα σύκα
στις μεταλλικές σούβλες και τις τοποθετούμε πάνω σε σχάρα
την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ταψί.
- Ψήνουμε για 4 λεπτά και βγάζουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο.
- Aλείφουμε με τη σάλτσα, τα γυρνάμε και τα επιστρέφουμε
στον φούρνο για 4 λεπτά.
- Tα ξαναβγάζουμε, τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με τη σάλτσα
και τα επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 λεπτό.
*Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επιπλέον.
thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου