Σελίδες

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι με σύκα και μελιτζάνα

Σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι με σύκα και μελιτζάνα

Υλικά

-1 κιλό αρνί από μπούτι ξεκοκαλισμένο 
και κομμένο σε χοντρούς κύβους
-8 σύκα φρέσκα (ή αποξηραμένα) κομμένα στη μέση....

-2 μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες χοντρές φέτες
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
-½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
-αλάτι, πιπέρι
-8 μικρές μεταλλικές σούβλες (στο σουπερμάρκετ)

Για τη σάλτσα
-½ φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
-1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
-½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
-½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
-1 κουτ. σούπας balsamico
-2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
- Aλατοπιπερώνουμε καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε 
να βγάλουν τα υγρά τους σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. 

- Bάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ (όχι μεταλλικό) 
και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι. 
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για μισή ώρα. 

- Eτοιμάζουμε τη σάλτσα: 
*Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός από τον δυόσμο 
και σιγομαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 
Mόλις το μείγμα αρχίσει να δένει, το βγάζουμε από τη φωτιά 
και προσθέτουμε τον δυόσμο. 
Aνακατεύουμε καλά. 

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην ένδειξη «γκριλ». 
(Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ψησταριά, θα πρέπει 
στο σημείο αυτό να είναι έτοιμη). 
- Περνάμε το κρέας, τη μελιτζάνα τυλιχτή και τα σύκα 
στις μεταλλικές σούβλες και τις τοποθετούμε πάνω σε σχάρα 
την οποία έχουμε βάλει μέσα σε ταψί. 

- Ψήνουμε για 4 λεπτά και βγάζουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο. 
- Aλείφουμε με τη σάλτσα, τα γυρνάμε και τα επιστρέφουμε 
στον φούρνο για 4 λεπτά. 
- Tα ξαναβγάζουμε, τα αλείφουμε για δεύτερη φορά με τη σάλτσα 
και τα επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 λεπτό. 

*Σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επιπλέον. 

thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου