Σελίδες

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

πατατο-μπιφτέκια

Screen Shot 2014-06-25 at 23.48.56

Υλικά 


- 900g κίτρινες αμυλώδεις πατάτες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο....

- 2 μέτρια πράσα, το λευκό τους μέρος, κομμένα στα δύο κατά μήκος 
και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κ.τ. σκόρδο περασμένο από την πρέσσα (garlic press)
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος + επιπλέον για το τελείωμα
- 85g κίτρινο τυρί (γραβιέρα, μαντσέγκο, εμμεντάλ, gruyere κ.ά.) τριμμένο
- 1 φλ. αλεύρι
- λάδι για τηγάνισμα


Screen Shot 2014-06-26 at 12.42.45


Εκτέλεση


- Βάλτε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και μόλις αρχίζουν να βράζουν, χαμηλώστε τη φωτιά όσο παίρνει και αφήστε τις να σιγοβράζουν μέχρι 
να είναι μαλακές, αλλά όχι τέλεια ψημένες, περίπου 25 λεπτά.


- Σουρώστε το νερό και αφήστε τις να κρυώσουν.
- Ξεφλουδίστε τις και περάστε τις από τη μηχανή του πουρέ ή στο μπλέντερ.
- Σ’ ένα τηγάνι σοτάρετε τα πράσα μαζί με ¼ κ.τ. αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
- Ψήστε τα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 3 λεπτά περίπου.
- Προσθέστε το σκόρδο κα ψήστε για ακόμα 1 λεπτό.
- Προσθέστε λίγο νερό αν δείτε τα πράσα να κολλάνε στον πάτο.
- Βάλτε τα πράσα, τις πατάτες ½ κ.τ. αλάτι και μια πρέζα πιπέρι σ’ ένα μπολ.
- Χτυπήστε μαζί τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ανακατώστε τα μέσα 

στις πατάτες μαζί και με το τυρί και το αλεύρι.


- Φτιάξτε«μπιφτέκια»  διαμέτρου 8-10cm και πάχους 1cm.


- Ψήστε τα σ’ ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 5 λεπτά την κάθε πλευρά, 
μέχρι να χρυσίσουν.

spoons.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου