Σελίδες

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Χωριάτικα αυγά με μορχέλες, αρακά, κρέμα γάλακτος και πουρέ βασιλικού

Screen Shot 2014-02-01 at 19.29.58
Υλικά για δύο πιάτα
- 4 φρέσκα χωριάτικα αυγά
- μια χούφτα μανιτάρια μορχέλες φρέσκες ή αποξηραμένες....
 *(αποξηραμένες θέλουν μούλιασμα στο νερό για 15-20’)
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ½ φλ. αρακάς ζεματισμένος (blanched)
- 1 μάτσο βασιλικός, μόνο τα φύλλα του
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- ¼ φλ. XV ελαιόλαδο
- 4-5 αποξηραμένες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε νερό και ζεματίστε τα φύλλα του βασιλικού για 15’’.
- Σουρώστε τον και κρυώστε τον κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Πιέστε τα φύλλα για να φύγει όλο το νερό.
Τοποθετείστε τα σ’ ένα μούλτι μαζί με το σκόρδο.
- Αλατοπιπερώστε και δουλέψτε το καθώς προσθέτετε 

σταδιακά το ελαιόλαδο, μέχρι να έχετε έναν ωραίο πουρέ.
*Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό.
- Σ’ ένα άλλο σκεύος, σε μέτρια φωτιά, λυώστε το βούτυρο.
- Προσθέστε τις μορχέλες και σοτάρετέ τις μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για άλλα 2’.
- Προσθέστε και τη φάβα με τον αρακά και σοτάρετε για 1′.
- Σπάστε τα αυγά, βάλτε τα στο σκεύος και ψήστε τα όσο σας αρέσει.

*Τώρα, προσθέστε λίγες κουταλιές πουρέ βασιλικού, την κρέμα και λίγες φέτες αποξηραμένης ντομάτας.
- Αλατίστε, πιπερώστε και σερβίρετε αμέσως από το σκεύος, 

παρέα με φρυγανιές από χωριάτικο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου