Τι θα χρειαστούμε
- 1 ½ φλ. Ρύζι μπασμάτι
- ¼ φλιτζάνι φιστίκια
- 2 κουταλιές της σούπας κάσιους
- 1 κουταλάκι σπόροι κυμίνου
- 1 κόκκινο chili
- 2 πράσινα chilies
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές τριμμένo κουρκουμά
- 1 φύλλο κάρυ
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Αλάτι για γεύση
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο για γαρνίρισμα
- 1 ½ φλ. Ρύζι μπασμάτι
- ¼ φλιτζάνι φιστίκια
- 2 κουταλιές της σούπας κάσιους
- 1 κουταλάκι σπόροι κυμίνου
- 1 κόκκινο chili
- 2 πράσινα chilies
- 2 κουταλιές λάδι καρύδας
- 3 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
- 2 κουταλιές τριμμένo κουρκουμά
- 1 φύλλο κάρυ
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Αλάτι για γεύση
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο για γαρνίρισμα
Πώς θα το φτιάξουμε
Συνταγή
*Μαγειρεύουμε το ρύζι μπασμάτι για 15 λεπτά.
*Αποστραγγίζουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.
*Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέση θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι.
Καθώς το λάδι θερμαίνεται, προσθέτουμε τα φιστίκια και τα κάσιους.
Συνταγή
*Μαγειρεύουμε το ρύζι μπασμάτι για 15 λεπτά.
*Αποστραγγίζουμε το ρύζι και αφήνουμε στην άκρη.
*Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέση θερμοκρασία και προσθέτουμε το λάδι.
Καθώς το λάδι θερμαίνεται, προσθέτουμε τα φιστίκια και τα κάσιους.
*Προσθέτουμε το κύμινο και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να “σβήνουν”.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο και το ένα πράσινο chili και αφήνουμε
για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
*Προσθέτουμε τον τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ και ψιλοκομμένα πράσινα chilies
και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
*Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ρύζι.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
*Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο και το ένα πράσινο chili και αφήνουμε
για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
*Προσθέτουμε τον τριμμένο κουρκουμά, τζίντζερ και ψιλοκομμένα πράσινα chilies
και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό.
*Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε το μαγειρεμένο ρύζι.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού.
*Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου