...συνταγή με απαραίτητα λιπαρά οξέα, χιτοζάνη και ασταξανθίνη
Υλικά
- 1000 γρ. σπαγγέτι καλύτερα μαύρα ή λιγκουίνι
(είναι πιο πλατιά και ταιριάζουν άριστα με τα θαλασσινά)
- 16 μεγάλες γαρίδες
- 8 ντομάτες
- 12 σκελίδες σκόρδο
- 4 ποτήρια λευκό κρασί
- μαϊντανός
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Eκτέλεση:
(είναι πιο πλατιά και ταιριάζουν άριστα με τα θαλασσινά)
- 16 μεγάλες γαρίδες
- 8 ντομάτες
- 12 σκελίδες σκόρδο
- 4 ποτήρια λευκό κρασί
- μαϊντανός
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Eκτέλεση:
-Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
-Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λαδάκι και σοτάρουμε το σκόρδο που το έχουμε κόψει
σε κομμάτια και για όσους αγαπούν τα καυτερά ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
σε κομμάτια και για όσους αγαπούν τα καυτερά ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
-Στο τηγάνι παίρνουν σειρά οι γαρίδες, οι οποίες μόλις ροδίσουν τις «σβήνουμε»
με το κρασί.
με το κρασί.
-Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και όσοι προτιμούν
τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο καγιέν.
τα καυτερά μπορούν να ρίξουν επιπλέον κοκκινοπίπερο καγιέν.
-Μετά από 5 – 10 λεπτά οι γαρίδες αποσύρονται σε ένα πιάτο κι εμείς συνεχίζουμε
να ανακατεύουμε τη σάλτσα μας μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
να ανακατεύουμε τη σάλτσα μας μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες.
-Στο τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μας.
Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Σε μια πιατέλα ρίχνουμε τα μακαρόνια, σερβίρουμε από πάνω τις γαρίδες και
πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.
πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπεράκι.
Καλή σας όρεξη!
Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
http://www.emedi.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%
CF%86%CE%AE/item/454-%CE%B3%CE%B1%CF%81
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου