Η πραγματική Παραδοσιακή συνταγή της Μάνης για "τραβηχτές"
-
1 κιλο αλεύρι λευκό
-
3 αυγά
-
2 ποτήρια νερό περίπου, χλιαρό
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 πρέζα ζάχαρη
-
2 φακελάκια μαγιά
-
λάδι για τηγάνισμα σε φριτέζα
Οδηγίες
-
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε για να γίνει μια ζύμη ελαστική.
-
Κάνουμε την ζύμη μας μια μπάλα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί
-
Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει καλά παίρνουμε με τα 3 δάχτυλα που κάνουμε τον σταυρό μας μικρές μπαλίτσες ζύμης όσο ένα μικρό μήλο περίπου και τις τραβάμε απαλά- απαλά με τις άκρες των δακτύλων μας μέχρι να πάρουν ένα οβάλ σχήμα
-
Ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές
Λίγα μυστικά ακόμα
-
Δοκιμάστε τες τα χειμωνιάτικα πρωινά με μέλι ή με γραβιέρα
-
Η φωτογραφία είναι από πρωινό γεύμα σε ξενώνα της Μάνης που τις δοκίμασα
-
Την συνταγή μου την έδωσε η κυρία Γιαννούλα και την ευχαριστώ !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου