Σελίδες

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

εκδηλώσεις Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος καί Πολιτισμού



40 Χρόνια Ελληνική Εταιρία



 
Αθήνα, 28 Αυγούστου 2012
 
Γιορτάζουμε 40 χρόνια
6 & 7 Οκτωβρίου 2012 στην Πλάκα:
Ανακαλύπτουμε την Ιστορική Πόλη μας
Αντλούμε δύναμη από τον πολιτισμό μας
 
υπό την αιγίδα των Υπουργείων:
 
Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
 
Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
 
και του Δήμου Αθηναίων.
 
Αγαπητοί Φίλοι,
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος & Πολιτισμού γιορτάζει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή της. 40 χρόνια αγώνων  για ένα καλύτερο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό. 40 χρόνια δράσης στους τομείς της πολιτισμικής κληρονομιάς, του φυσικού περιβάλλοντος, της παιδείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον και τον πολιτισμό ως αδιαίρετο σύνολο. 40 χρόνια δουλειάς με συνέπεια και στόχο την ποιότητα ζωής, την ευαισθητοποίηση της δημόσιας διοίκησης και της κοινής γνώμης.
 
Στις 5 Οκτωβρίου το Ευρωπαïκό Κοινοβούλιο βραβεύει την ΕΛΛΕΤ ως μια από τις σημαντικότερες ευρωπαïκές ΜΚΟ της χρονιάς, στο κτήριο του Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, 105 57 Αθήνα). Θα ακολουθήσει τελετή και στις Βρυξέλλες. Η ευρωπαϊκή αυτή βράβευση αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Εταιρεία, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.
 
Στις 6 & 7 Οκτωβρίου, καλούμε τους πολίτες της Αθήνας στη γιορτή μας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου στην Πλάκα. Σε  επιλεγμένα μνημεία θα μας ξεναγήσουν κορυφαίοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι, ιστορικοί τέχνης, αλλά και νέοι ειδικοί, που θα τιμήσουν όλους μας με την προσφορά τους, ενώ το κτήριο της ΕΛΛΕΤ θα είναι ανοιχτό σε όλους με παραδοσιακό κέρασμα, και αυτό προσφορά. Παράλληλα γνωστοί καλλιτέχνες, προσφέρουν δρώμενα σε κεντρικά σημεία της Πλάκας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: την «Παπαδιαμαντική αγρυπνία» της Λ. Κονιόρδου, συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, παραδοσιακές καντάδες από τον Σύλλογο Αθηναίων, παραστάσεις Θεάτρου Σκιών, και τη συμμετοχή σχολείων της Πλάκας. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου.  Θα είναι τιμή και χαρά μας να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις μας.
 
Η γιορτή της ΕΛΛΕΤ είναι μια ανοιχτή πρόσκληση στους Αθηναίους πολίτες και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ξαναδεθούμε με τις ρίζες μας και να αντλήσουμε δύναμη από τον πολιτισμό μας. Θα είναι ακόμα μια σημαντική υπενθύμιση ότι οι νεότερες γενιές μπορούν σήμερα να χαίρονται την Πλακα, διότι κάποιοι παλαιότερα αγωνίσθηκαν επί 8 χρόνια για την σωτηρία της. Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να στηρίξετε τη γιορτή μας – που είναι και γιορτή της Αθήνας:
v      Με την παρουσία των δικών σας και των φίλων σας.
v      Γνωστοποιώντας την εκδήλωσή μας με e-mail σε φίλους ή μέσω των social media.
v      Διαθέτοντας συγκεκριμένο χρόνο σε εθελοντική βάση εκείνη την εβδομάδα και ειδικά στις 5,6 και 7 Οκτωβρίου.
Πιστεύουμε ότι η εκδήλωση θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ευρύτατου κοινού και των μέσων ενημέρωσης και θα αναδείξει τη σημασία της δράσης της κοινωνίας των πολιτών για την προστασία και την ανάδειξη της ιστορικής μας πόλης, που τόσο δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια. 
 
Δώσαμε πολλές μάχες, μεγάλες ή μικρές, όλες σημαντικές. Στους μεγάλους αγώνες που στέφθηκαν με επιτυχία συγκαταλέγονται η διάσωση της Πλάκας - ένας αγώνας που συνεχίζεται,  η ίδρυση του θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου, η διάσωση του τοπίου των Δελφών, του Νότιου Σαρωνικού, της Πύλου, της Πρέσπας, τμήματος του Μαραθώνα, του αρχαίου  Πύργου της Κέας, παραδοσιακών οικισμών όπως της Ύδρας και πολλών Αιγαιοπελαγίτικων νησιών, η κήρυξη του συνόλου του κτήματος του Τατοΐου ως διατηρητέου, η προστασία του Σκυριανού αλόγου, η συνεχής ευαισθητοποίηση των σχολείων, η δημιουργία δικτύου Αειφόρου Αιγαίου, τα Μονοπάτια Πολιτισμού...
 
Παράλληλα, δεκάδες μνημεία διασώθηκαν από την κατεδάφιση, την ερήμωση, την εγκατάλειψη σε όλη τη χώρα ή εκτός συνόρων, όπως ο ιστορικός ναός των Ελλήνων, ο Άγιος Γεώργιος Βενετίας και ο ναός του Αγ. Παντελεήμονος (Kizil Kilise) στην Καππαδοκία.
 
Και όλα αυτά χάρη στη συνδρομή και συνεργασία χορηγών, επιστημόνων, εθελοντών, μελών και φίλων μας.
Το πιο πολύτιμο όλων, η συσπείρωση τόσων πολιτών, ειδικών και μη, σε όλη την χώρα στον κοινό μας αγώνα.
 
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να γίνει πιο γνωστό το έργο μας, ώστε οι δράσεις μας να βρουν ευρύτερη στήριξη, αλλά κυρίως,  να πάρουν θάρρος οι νεώτεροι ότι η υπομονή, επιμονή και η δουλειά, καρποφορούν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την γραμματεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (κα Κ. Βλάχου, τηλ. 2103225245, εσωτ. 6, e-mail: vlachou@ellinikietairia.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου