Σελίδες

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012



"πέστο βασιλικού"


recipe image

  Το πέστο βασιλικού, αγαπημένη σάλτσα για μακαρόνια, πατάτες και σαλάτες!
Φτιάχνει
2 βαζάκια μεσαία
  • Ενα ματσακι Βασιλικο
  • 50 γρ κουκουναρι (καβουρδισμενο)
  • Περιπου 50 γρ Ελαιολαδο
  • 70 με 80 γρ Παρμεζάνα η (Peccorino)
  • σκορδο
  • Αλατι ,Πιπερι
Οδηγίες
  1. Σε ενα μπελτερ βαζουμε το σκορδο και το παταμε για καμποσες φορες .
  2. Ριχνουμε και τον Βασιλικο (πλυμενος -στραγγισμενος) και λιγο Ελαιολαδο και το δουλευουμε για λιγο.
  3. Τριβουμε το τυρι στην ξυστρα, που τριβουμε την ντοματα και το βαζουμε και αυτό  μεσα και λιγο λαδι ( με το λαδι θα το προσεξετε  εσεις αν θα χρειαστει  πανω απο 50 γρ,γιατι την συνταγη εγω την εκανα στα κουτουρου)
  4.  Βαζουμε και το κουκουναρι,το αλατι,(οχι πολυ γιατι εχει και το Παρμεζανα) αν θελετε και πιπερι και το περνατε με το μπερτερ,να πολτοποιηθεί καλα!
  5. Το Πεστο δεν πρεπει να πεφτει ευκολα,απο το κουταλι!
  6. Το βαζουμε σε βαζo και το κραταμε στο ψυγειο.Του ριχνουμε απο πανω λιγο λαδι , με αυτο τον τρ0πο το συντηρούμε, για καμποσο καιρο!
  7.  Σε 10 λεπτα ειναι ετοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου