"πέστο βασιλικού"
- Ενα ματσακι Βασιλικο
- 50 γρ κουκουναρι (καβουρδισμενο)
- Περιπου 50 γρ Ελαιολαδο
- 70 με 80 γρ Παρμεζάνα η (Peccorino)
- σκορδο
- Αλατι ,Πιπερι
Οδηγίες
- Σε ενα μπελτερ βαζουμε το σκορδο και το παταμε για καμποσες φορες .
- Ριχνουμε και τον Βασιλικο (πλυμενος -στραγγισμενος) και λιγο Ελαιολαδο και το δουλευουμε για λιγο.
- Τριβουμε το τυρι στην ξυστρα, που τριβουμε την ντοματα και το βαζουμε και αυτό μεσα και λιγο λαδι ( με το λαδι θα το προσεξετε εσεις αν θα χρειαστει πανω απο 50 γρ,γιατι την συνταγη εγω την εκανα στα κουτουρου)
- Βαζουμε και το κουκουναρι,το αλατι,(οχι πολυ γιατι εχει και το Παρμεζανα) αν θελετε και πιπερι και το περνατε με το μπερτερ,να πολτοποιηθεί καλα!
- Το Πεστο δεν πρεπει να πεφτει ευκολα,απο το κουταλι!
- Το βαζουμε σε βαζo και το κραταμε στο ψυγειο.Του ριχνουμε απο πανω λιγο λαδι , με αυτο τον τρ0πο το συντηρούμε, για καμποσο καιρο!
- Σε 10 λεπτα ειναι ετοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου