Σελίδες

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012






      ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ   ΖΩΗ
         ***************

 
Δημιουργήστε με απλά και προσβάσιμα υλικά τα δικά σας απορρυπαντικά.
 Προλάβετε αλλεργίες αλλά και την νόσο των νοικοκυρών, η οποία οφείλεται στα χημικά απορρυπαντικά.
 Παρόλο που στην συγκεκριμένη ασθένεια, έδωσαν το τιμητικό όνομα «της νοικοκυράς» για να μοιάζει περισσότερο με τίτλος τιμής παρά με καρκίνο, οι απαιτήσεις για έναν ολοένα καθαρότερο πλανήτη και μια εναλλακτική πρόταση ζωής, συνεχώς αυξάνονται. 
*Παρακάτω δίνουμε πλήρεις και απλούστατες οδηγίες για ένα καθάρισμα που θα σας κρατήσει υγιή νοικοκυρά και…οικονόμα! 
Για τα ρούχα
-----------------
Απορρυπαντικό-τζελ

Αν προτιμάτε το απορρυπαντικό σας σε μορφή τζελ, χρησιμοποιήστε ένα μέρος σαπουνιού και 10 μέρη κρύου νερού. Τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη, ανοξείδωτη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να βράσει και να λιώσει τελείως το σαπούνι
. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε το αιθέριο έλαιοτης αρεσκείας σας – προτιμήστε ευκάλυπτο ή λεβάντα (5 ml είναι αρκετά). Αυτό το τζελ θα το χρησιμοποιήσετε και για το πλυντήριο.Απορρυπαντικό σε νιφάδεςΣτην περίπτωση που προτιμάτε το απορρυπαντικό σας σε νιφάδες, προμηθευτείτε νιφάδες φυσικού σαπουνιού, όπως της ελιάς, ή σαπούνι Mασσαλίας (εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε ένα κομμάτι σαπουνιού από τον τρίφτη). Aναμείξτε 2 μέρη από τις νιφάδες με 1 μέρος ανθρακική σόδα, 1 μέρος βόρακα (θα τον βρείτε στα φαρμακεία) και 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου και το φυσικό σας απορρυπαντικό είναι έτοιμο! Επειδή οι νιφάδες σαπουνιού όταν βραχούν έχουν την τάση να σβολιάζουν και να κολλούν στα τοιχώματα του πλυντηρίου, αυτό το απορρυπαντικό χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι ή πριν το βάλετε στην θήκη του πλυντηρίουδιαλύστε το καλά σε χλιαρό νερό.Λούστε τα μάλλινα!Μπορείτε, επίσης, να… λούσετε τα ευαίσθητα μάλλινα με σαμπουάν, αρκεί να προορίζεται για συχνή χρήση και να περιέχει ενυδατικές ουσίες. Βυθίζετε τα ρούχα σε χλιαρό νερό όπου έχετε προηγουμένως διαλύσει λίγο σαμπουάν – προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ! Το μόνο που θα καταφέρετε με την υπερβολή είναι να μην ξεβγάζονται εύκολα τα ρούχα! Αποφύγετε το τρίψιμο, αφήστε το μάλλινο να μουλιάσει για λίγη ώρα και κατόπιν αλλάξτε το νερό όσες φορές χρειάζεται για να το ξεβγάλετε. Στο τέλος, τυλίξτε το ρούχο σε καθαρή πετσέτα, στύψτε το μαζί με την πετσέτα για να στραγγίξει και απλώστε το μάλλινο πάνω στην απλώστρα για να μην ξεχειλώσει.
Για δύσκολους λεκέδες**
Προσθέστε 80 mlμαγειρικής σόδας στο νερό καθώς το πλυντήριο γεμίζει. Βάλτε τα ρούχα. Προσθέστε 375 mlσαπούνι πλυντηρίου. Αν το νερό είναι ιδιαίτερα σκληρό προσθέστε 50 mlσόδα ή 50 mlξύδι κατά το πρώτο ξέβγαλμα. Προτιμήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τα απορρυπαντικά αφήνουν κατάλοιπα πάνω στις ίνες, τα οποία αναλαμβάνουν να αφαιρέσουν τα γνωστά μας μαλακτικά. Για να αποφύγουμε τη χρήση των τελευταίων, μπορούμε να προσθέσουμε 80 mlσόδα καθαρισμού πριν τη χρήση σαπουνιού.
Για πολύ δύσκολους λεκέδες υπάρχουν επίσης κάποιες χρήσιμες συμβουλές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 Προσοχή!
========

 Δοκιμάζουμε σε μια άκρη του ρούχου μήπως ξεβάφει και θυμόμαστε ότι τα οξέα (χυμός λεμονιού και ξύδι) εξουδετερώνουν τα αλκάλια (μαγειρική σόδα και αμμωνία) και αντιστρόφως. Στη συνέχεια πλένουμε.
Λάσπη:Τρίβουμε με διάλυμα 30 mlσόδας καθαρισμού και 250 mlζεστού νερού.
Φρούτα – κρασί:Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ αλάτι ή πολύ ζεστό νερό και μετά το βυθίζουμε στο γάλα.
Λάδι – λίπη – γράσα: Ρίχνουμε πρώτα βραστό νερό και μετά μαγειρική σόδα ή αμμωνία και νερό.
Τσίχλα:Τρίβουμε με πάγο.
Μελάνι: Μουλιάζουμε το ρούχο σε γάλα ή καθαρίζουμε με οξυζενέ και νερό.
Αίμα: Μουλιάζουμε το ρούχο σε κρύο νερό. Όσο πιο κρύο, τόσο καλύτερα.
Καφές: Σε χλιαρό νερό, ρίχνουμε λίγο ασπράδι αυγού και τρίβουμε το λεκέ.
Σκουριά: Τρίβουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει.
Μούχλα: Διαλύουμε σαπούνι, καλύπτουμε τους λεκέδες με αυτό, μετά ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε στον ήλιο, ενώ διατηρούμε συνεχώς τα σημεία υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν χρειαστεί.
Ένα καθαριστικό γενικής χρήσης
--------------------------------------------
Διαλύστε σε 4 λίτρα ζεστό νερό 50 mlαμμωνία, 50 mlξύδι και 115 mlμαγειρική σόδα (ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 5 mlκαι ένα νεροπότηρο σε 200 ml).
Προσθέστε, εφόσον το επιθυμείτε, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα για να καλύψει τις άλλες μυρωδιές και να αρωματίσει το χώρο σας. Αυτό το διάλυμα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για όλες τις επιφάνειες και μπορεί να ξεπλυθεί με νερό. Για ένα ισχυρότερο απορρυπαντικό ή για να απομακρύνουμε κερί από επιφάνειες, διπλασιάζουμε τις ποσότητες όλων των συστατικών, εκτός φυσικά από το νερό. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μη ρίξετε χλωριωμένα λευκαντικά σε αυτό το μίγμα. Η ανάμιξη χλωρίου και αμμωνίας προκαλεί την έκλυση τοξικών αερίων.
Χαλιά: Χρησιμοποιούμε ξύδι με νερό και σαπούνι. Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί καθαρίζονται με λευκό κρασί και ζεστό νερό με σαπούνι. Για άσχημες μυρωδιές ρίχνουμε μαγειρική σόδα και καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα.
Φούρνος: Φοράμε γάντια και προσθέτουμε επιπλέον μαγειρική σόδα στην ισχυρή δόση του καθαριστικού για όλες τις χρήσεις (που είδαμε παραπάνω). Μια άλλη συνταγή: Σε ένα ρηχό τηγάνι (όχι αλουμινένιο) βάζουμε 50 mlαμμωνία και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Αφού ζεστάνουμε τον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το τηγάνι. Οι βρωμιές θα μαλακώσουν και ο φούρνος καθαρίζεται εύκολα με μια βούρτσα και μαγειρική σόδα.
Πιάτα: Διαλύουμε σαπούνι σε ζεστό νερό. Για τα λίπη και τις μυρωδιές προσθέτουμε λίγο ξύδι. Για ευχάριστη μυρωδιά προσθέτουμε αιθέριο έλαιο της προτίμησής μας.
Καθρέπτες – τζάμια: Πλένουμε με σαπούνι και νερό και ξεπλένουμε με ένα μέρος ξύδι και τέσσερα νερό.
 Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα ψεκαστήρα και ένα διάλυμα από 120 mlαμμωνία, 25 mlξύδι και 1 λίτρο ζεστό νερό. Καλό σκούπισμα γίνεται με φύλλα εφημερίδας.
Αποχέτευση: Για να ξεβουλώσει η αποχέτευση, ρίχνουμε 50 mlμαγειρική σόδα, ύστερα 125 mlξύδι και στη συνέχεια ξεπλένουμε με βραστό νερό.
Για το σφουγγάρισμα: Σε ζεστό νερό διαλύουμε 2-3 κουταλιές τριμμένο πράσινο σαπούνι, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ξύδι και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, πολύ ωραία μυρίζει το τριαντάφυλλο, το όπιουμ αλλά ο καθένας μπορεί να βάλει ότι του αρέσει. Επίσης το teatreeέχει αντισηπτικές ιδιότητες (αλλά είναι συνήθως πιο ακριβό!)
Γυάλισμα μετάλλων
Χαλκός: Χυμός λεμονιού και αλάτι ή ζεστό ξύδι και αλάτι.
Χρώμιο: Λίγη αμμωνία με ζεστό νερό.
Μπρούντζος: Σε ίσα μέρη αλάτι κι αλεύρι μαζί με λίγο ξύδι.
Ασήμι: Βράζουμε 1 λίτρο νερό στο οποίο προσθέτουμε 15 mlαλάτι και 15 mlμαγειρική σόδα. Αφήνουμε να κρυώσει για τρία λεπτά και γυαλίζουμε με ένα μαλακό πανί.
Εναλλακτικά Εντομοκτόνα
Μπορείτε να απαλλαγείτε από ανεπιθύμητους επισκέπτες με ηπιότερους και πιο ασφαλείς τρόπους. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.
Κανόνας πρώτος: Μην υπερβάλλετε. Δύο-τρία έντομα στο σπίτι δεν αποτελούν εισβολή. Μερικά δε, όπως οι αράχνες, είναι και χρήσιμα γιατί τρώνε τα υπόλοιπα.
Κανόνας δεύτερος: Μπορείτε να αποφύγετε την παρουσία εντόμων τηρώντας στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Μην αφήνετε εκτεθειμένα τρόφιμα. Κλείστε τις χαραμάδες από όπου θα μπορούσαν να βγουν κατσαρίδες ή μυρμήγκια. Αερίζετε καλά τα ντουλάπια. Οι κατσαρίδες όπως και άλλα έντομα λατρεύουν την υγρασία.
Αν παρόλ’ αυτά εμφανιστούν έντομα, τότε μπορείτε να κάνετε τα εξής:
Χρησιμοποιήστε γλάστρες με φυτά που απωθούν τα κουνούπια και τις μύγες. Ο βασιλικός είναι ένα τέτοιο φυτό. Η αρτεμισία (αψιθιά), το γαρύφαλλο και τα φύλλα κυπαρισσιού δεν είναι επίσης καθόλου αρεστά στα κουνούπια. Σε χώρους που δε θα σας ενοχλήσει η μυρωδιά τους, τον ίδιο ρόλο μπορούν να παίξουν το ξύδι και το κρεμμύδι.
Για επάλειψη στο δέρμα κυκλοφορούν στο εμπόριο προϊόντα με έλαιο σιτρονέλλας που είναι ένα καλό εντομοαπωθητικό.
*Για τα μυρμήγκια, ρίξτε λίγο λάδι λεβάντας στο δρόμο τους και δε θα τα ξαναδείτε μπροστά σας. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε βόρακα με ζάχαρη και να βάλετε το μίγμα στους χώρους όπου συχνάζουν τα μυρμήγκια.
 Η τελική λύση αν τα μυρμήγκια επιμένουν είναι το ξύδι που τα θανατώνει ακαριαία.
**Για τις κατσαρίδες, ακολουθήστε τη συνταγή των σεφ στα καλά εστιατόρια.
 Χρησιμοποιήστε φλούδες από αγγούρι, τη μυρωδιά του οποίου την απεχθάνονται.
 Επίσης φύλλα δάφνης.
 Σε χαραμάδες και χώρους που συχνάζουν οι κατσαρίδες βάλτε βόρακα, είτε μόνο του, είτε με ζάχαρη για να τις προσελκύσει.**
Γλάστρες με βασιλικό διώχνουν μύγες και κουνούπια.
Για να απαλλαγείτε από τα έντομα φυτών στον κήπο ή στις γλάστρες σας χωρίς τη χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, μπορείτε να παρασκευάσετε τα δικά σας οικιακά εντομοκτόνα.
Σαπούνι Διαλύετε 50 γραμμάρια σαπούνι σε 1 λίτρο ζεστό νερό και ψεκάζετε.
Νερό με καπνό Βάζετε μια χούφτα καπνό σε 4 λίτρα ζεστού νερού και το αφήνετε για 24 ώρες. Στη συνέχεια ψεκάζετε με το διάλυμα. Προσοχή! Το διάλυμα αυτό είναι δηλητηριώδες. Κρατήστε το μακριά από παιδιά.
Καυτερές πιπεριέςΒράζετε 2-3 καυτερές πιπεριές μαζί με μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο. Τα αφήνετε για 2 μέρες και στραγγίζετε. Ψεκάζετε με το μίγμα. Μπορεί να φυλαχθεί στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Τσουκνίδα Ένα καταπληκτικό παρασκεύασμα για προστασία από αφίδες και δυναμωτικό για τα φυτά. Βράζετε τσουκνίδες και ραντίζετε με το διάλυμα.
Πολύ καλά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των εντόμων μπορούμε να έχουμε επίσης και με εκχυλίσματα άλλων φυτών όπως η φτέρη, το πολυκόμπι, το στεκούλι, το μελισσόχορτο, το χαμομήλι κλπ. Όλα αυτά τα φυτά χρησιμοποιούνται με επιτυχία στις πρακτικές της οικολογικής γεωργίας.
Τοξικά και εναλλακτικές
Το πλαστικό στην καθημερινή μας ζωή και οι εναλλακτικές
1.    Πλαστική σακούλα – πάνινη σακούλα για τα ψώνια
2.    Πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικών – γυάλινα επιστρεφόμενα μπουκάλια, αλουμινένια, φτάνει μετά να τα ανακυκλώσουμε
3.    Πλαστικές συσκευασίες τροφίμων κ άλλων ειδών – προτιμάμε τις χάρτινες ή γυάλινες συσκευασίες. Ο βασικός κανόνας πάντως είναι ότι γενικά αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις συσκευασίες
Εναλλακτικές στο PVC(πολυβινυλοχλωρίδιο) ως δομικό υλικό
1.    Κεραμικοί σωλήνες για εσωτερικούς αγωγούς αποχέτευσης
2.    Ξύλο, κεραμικά πλακάκια, λινόλαιο ή φελλός για τα πατώματα
3.    Γυαλί για επιστέγαστρα και επικάλυψη επιφανειών
4.    Κουφώματα ξύλινα ή ξύλινα –αλουμινένια για πλαίσια σε παράθυρα και πόρτες
5.    Καουτσούκ για ηλεκτρικά καλώδια
Συνταγή για δικό σας σαπούνι! Τα υλικά μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο βιλογικά προιόντα!

Προμηθευτείτε 1 κιλό σαπούνι Μασσαλίας και τρίψτε το. Ρίξτε τα τρίμματα σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό και λιώστε τα στη φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε 500 γρ. μέλι και λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας και ανακατέψτε το μίγμα.
Όταν γίνει χλιαρό, χύστε το υγρό σε φορμάκια και βάλτε το στην κατάψυξη.
Το σαπούνι σας είναι έτοιμο!



Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά για τα μαλλιά ή προμηθευτείτε βιολογικά.


Όταν άρχισα την διαδικασία για τα μαλλιά μου το έκανα  ως πείραμα,
περισσότερο για να πειστώ εγώ η ίδια για τις εντυπωσιακές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου για τις οποίες τόσες φορές είχα διαβάσει. Όσο παιρνούν τα χρονια προτιμώ τις φυσικές λύσεις και όχι τα χημικά προιόντα των κομμωτηρίων ή των σούπερ μάρκετ. Αγνοώ παντελώς τι βάζουν μέσα σε αυτά τα προιόντα. Στο μεταξύ εάν κρίνω απο τα ολοένα και πιο ανησυχητικά στοιχεία των ερευνών για καρκινικά στοιχεία, έχω ακόμα έναν σοβαρό λόγο να τα αποφεύγω. Και ωποσδήποτε δεν αγνοώ και το κόστος αυτών των σκευασμάτων το οποίο είναι ασύγκριτα υψηλότερο απο την τιμή του αμυγδαλέλαιου, το οποίο προμηθεύομαι απο το φαρμακείο και μου κοστίζει μόλις 2,30 ευρώ! Τώρα πια το συστήνω ανεπιφύλακτα.


  • Τι κάνω:Αφού λουστώ, βάζω στα δάχτυλα μου αμυγδαλέλαιο και μετά κάνω με αυτό μασάζ στο δέρμα του κρανίου. Είναι τόσο απλό!
  • tip: Επίσης στο ξέβγαλμα λούζω τα μαλλιά μου με τσάι απο φύλλα καρυδιάς. Έχουν  δώσει στην τρίχα περισότερη δύναμη, αντοχή και στιλπνότητα. (καμιά φορά βάζω και άλλα βότανα μέσα στο αφέψημα των φύλλων καρυδιάς:όπως δενδρολίβανο ή δάφνη). Επίσης και αυτά τα βότανα κάνουν τα μαλλιά δυνατά και πλούσια. Όμως θα τα σύστηνα μόνο για μελαχρινές σαν και μένα, γιατί έχουν την τάση να σκουραίνουν και το χρώμα των μαλλιών. Ειδικά το δενδρολίβανο καλύπτει τις άσπρες ρίζες εξαιρετικά!
  • Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να γίνουν τα μαλλιά μου πλουσιότερα και μακρύτερα. Η εντυπωσιακή διαφορά ήταν αισθητή σε λιγότερο απο δύο μήνες.
  • Για τέλεια φόρμα και στυλ. Μπύρα! Είναι εξαιρετικό τονωτικό που βοήθησε πολύ ως μάσκα μαλλιών την γνωστή μας Κλεοπάτρα. Απο τότε μέχρι σήμερα κάνει την δουλειά της υπέροχα! Δοκιμάστε την! Σε εμένα κατάργησε όλα τα τζέλ και τα προιόντα στυλιζαρίσματος.
  • Για λάμψη και στιλπνότητα στα ξηρά η σγουρά μαλλάκια: Βάζω στις άκρες των μαλλιών μου ενώ ακόμα είναι βρεγμένα ένα μείγμα ελαίων απο αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο και βούτυρο κακάο για να μυρίζουν υπέροχα και να φαίνονται υπέροχα. Αν έχετε ίδια μαλλιά με τα δικά μου σγουρά και ξηρά, σας το συστήνω. Μια φορά εγώ δεν θα επέλεγα πλέον άλλη φροντίδα για τον εαυτό μου και έχω πλέον ακυρώσει όλα τα ακριβά καλλυντικά του εμπορίου που δημιουργούν ψεύτικες ανάγκες και ταλαιπωρούν τα μαλλιά μας χωρίς λόγο. Για παράδειγμα παίρνεις μια μάσκα μαλλιών η οποία υπόσχεται θαύματα και μετά σου συστήνει η ίδια εταιρεία και άλλο προιόν για να απαλλαγείς απο τα υπολλείματα αυτής της μάσκας!
  • Extra πληροφορίες: Αξίζει να υπενθυμίσω ότι το αμυγδαλέλαιο, είναι εξαιρετικό για τις ρυτίδες των ματιών, για την φροντίδα του σώματος, των χεριών, αλλά και σαν βάση για την δημιουργία δικών σας κρεμών. Μπορείτε να το προσθέσετε μέσα στο σαμπουάν σας, (μερικές σταγόνες) μέσα στο κρεμοσάπουνο για επιπλέον φροντίδα, ή μέσα στην κρέμα σώματος που προμηθεύεστε.
Ζωή Κυροπούλου*

Συνταγή για στοματικό διάλυμα. Φυτική.
Γιατί να αγοράζετε στοματικό διάλυμα απο το εμπόριο όταν μπορείτε να φτιάξετε δικό σας; Αυτή συνταγή αναμιγνύει τις ισχυρές αντισηπτικές ιδιότητες του θυμαριού και της μονάρτας (wild bergamont) με τα αντιβακτηρικά συστατικά του ευκάλυπτου.
Υλικά.
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας μονάρτας (wild bergamot)
2 κουταλιές σούπας ευκάλυπτο
1 κουταλιά σούπας γωλθερία (wintergreen)
Βότκα
Τριμμένη ρίζα γλυκόριζας προαιρετικά.
Εκτέλεση:
Βάλτε τα 4 πρώτα υλικά σε ένα βάζο και προσθέστε αρκετή φθηνή βότκα ώστε να το καλύψει. Μετά προσθέστε νερό ίσο με την μισή ποσότητα της βότκας. Φυλάξτε το μείγμα σε ένα κρύο και σκοτεινό μέρος για μια εβδομάδα και μετά σουρώστε. Προσθέστε το γλυκαντικό αν θέλετε. Χρησιμοποιήστε το όπως κάθε στοματικό διάλυμα.

*Πηγή: “Φυσική Αντιγήρανση” Dr James A Duke ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

Σημείωση. Μην χάνεστε σε ονομασίες βοτάνων που σας φαίνονται ίσως περίεργες ή δυσεύρετες. Ο κόσμος των βοτάνων είναι αστείρευτος. Μόλις μπείτε στο κατάλληλο κατάστημα υγειηνής και βιολογικής διατροφής (υπάρχουν επώνυμα καταστήματα στο χώρο με σημαντική διάρκεια και στελέχη καταρτισμένα με ειδικότητα στον χώρο). Μπορείτε να τους συμβουλευτείτε, να περιγράψετε σαφώς τι θέλετε, και να προσαρμόσετε και την τιμή. Μην βασίζεστε μόνο σε όσα σας προτείνουν οι ιστοσελίδες ή τα περιοδικά. Ο χώρος των βοτάνων είναι σε μεγάλη άνθιση. Ολοένα και περισσότεροι γιατροί τον συστήνουν εκεί που τον κρίνουν απαραίτητο και δεν είναι λίγοι οι παθολόγοι που εξειδικεύονται πλέον σε ειδικές εναλλακτικές θεραπείες.

* Για τον κατάλληλο εναλλακτικό γιατρό,
* καλό θα είναι πάντα να ενημερώνεστε απο τον ανάλογο επίσημο Σύλλογο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου