Σελίδες

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Πίτα με αμπελόφυλλα, γιούρτι και μυρωδικά


recipe image



  • 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό,
  •     2/3 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό,
  •     2/3 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο,
  •     2/3 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο,
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
  •     ½ κουταλάκι πιπέρι,
  •     1 κ.αλάτι,
  •     25-30 φρέσκα αμπελόφυλλα ή σε άλμη,
  •     1/4 φλιτζανιού λάδι.
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το καλαμποκάλευρο ή το σιμιγδάλι.
  2.     Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το δυόσμο, το πιπέρι, το αλάτι, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3.     Αλείφουμε καλά με λάδι ένα πυρέξ περίπου 22 Χ 23 εκ. και απλώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα τα μισά αμπελόφυλλα.
  4.     Αλείφουμε καλά με λάδι τα αμπελόφυλλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού.
  5.     Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με αρκετό λάδι.
  6.     Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 45 λεπτά περίπου.
  7.     Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο,αν βγαίνει το μαχαίρι καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη.
  8.     Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και την κόβουμε.
                                
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται πολύ ευχάριστα και κρύα!
εγώ την έψησα σε φόρμα του κέικ.

 από : mageirikesdiadromes.gr



.... εκπληκτική...μπράβο στήν κ. Μυρσίνη Λαμπράκη
καί στήν Ηλιάννα μας !! 

                               Ευχαριστούμε θερμά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου