Υλικά
- 5 με 6 μελιτζάνες φλάσκες
- 600 γρμ. τυριά, φέτα, γκούντα, πεκορίνο
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιχτό
- 2/3 του κρασιού λάδι
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
- κρεμμύδια ξερά τριμμένα
- 1 με 2 πράσα ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο
- ½ κούπα λιαστή ντομάτα
- λίγο κύμινο και πιπέρι
- 100 γρμ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-Ψήνουμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα.
-Ψήνουμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα.
-Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για
τουλάχιστον 2 ώρες έως ότου στραγγίξουν πολύ καλά.
-Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, κρατώντας στην άκρη λίγα αμύγδαλα,
και λίγα κίτρινα τυριά.
-Ανοίγουμε ένα φύλλο πίτας και το στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί,
φροντίζοντας να περισσεύει γύρω-γύρω.
-Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση και γυρίζουμε το φύλο που περισσεύει
από επάνω και το αλείφουμε με λάδι.
-Στο κενό που μένει στη μέση, ρίχνουμε λίγη λιαστή ντομάτα, τα αμύγδαλα και τα τυριά.
Ψήνουμε τη μελιτζανόπιτα για 50 λεπτά περίπου, σε 180 βαθμούς.
*Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου