Σελίδες

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Μελιτζανόπιτα, πειρασμός





Υλικά
  • 5 με 6 μελιτζάνες φλάσκες
  • 600 γρμ. τυριά,  φέτα, γκούντα, πεκορίνο
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιχτό
  • 2/3 του κρασιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
  • κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 1 με 2 πράσα ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό και λίγο δυόσμο
  • ½ κούπα λιαστή ντομάτα
  • λίγο κύμινο και πιπέρι
  • 100 γρμ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-Ψήνουμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα. 
-Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνου­με στο σουρωτήρι για 
τουλάχιστον 2 ώρες έως ότου στραγγίξουν πολύ καλά. 
-Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, κρατώντας στην άκρη λίγα αμύγδαλα, 
και λίγα κίτρι­να τυριά. 
-Ανοίγουμε ένα φύλλο πίτας και το στρώνουμε σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί, 
φροντίζοντας να περισσεύει γύρω-γύρω. 

-Αδειάζουμε στη μέση τη γέμιση και γυρίζουμε το φύλο που περισσεύει 
από επάνω και το αλείφουμε με λάδι. 
-Στο κενό που μένει στη μέ­ση, ρίχνουμε λίγη λιαστή ντομάτα, τα αμύγδαλα και τα τυριά. 

Ψήνουμε τη μελιτζανόπιτα για 50 λεπτά  περίπου, σε 180 βαθμούς.

*Πηγή: Βούλα Κυριακέα, «Συνταγές Μάνης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου