Σελίδες

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αλμυρά κέικ με ελιές, θυμάρι και δεντρολίβανο

Αλμυρά κέικ με ελιές, θυμάρι και δεντρολίβανο



Προετοιμασία 15΄, 
μαγείρεμα 20΄



Υλικά για 12 μικρά κέικ


50 γραμμ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
50 γραμμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. δεντρολίβανο
150 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μαγιά της μπίρας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη


1. Ανάβετε το φούρνο στους 1200 C.
2. Βουτυρώνετε 12 φορμάκια και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
3. Σπάτε τα αυγά σε μια λεκάνη και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. 
   Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και προσθέτετε το θυμάρι, 
   το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και το λάδι.
4. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη μαγιά και τα προσθέτετε κι αυτά μαζί με 
   τις ελιές καθώς ανακατεύετε με σπάτουλα.
5. Αδειάζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετείτε στο φούρνο για 20΄.
6. Τα βγάζετε, περιμένετε 5΄ και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.


elle.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου