Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συνταγές.....για σπιτική κέτσαπ




Ανακατεύουμε καλά 
2 κουταλιές της σούπας πελτέ, 
2 κουταλιές μέλι, 
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και 
1 κουταλιά μπαλσάμικο 
και φτιάχνουμε ένα ντιπ το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε με 
παξιμαδάκια, κριτσίνια και όλα τα κινέζικα τηγανητά ορεκτικά, 
όπως spring rolls ή φλογέρες με τυρί.
----------------------------------

—Ανακατεύουμε 
2 κουταλιές πελτέ, 
1 κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη, 
1 κουταλίτσα του γλυκού ξίδι 
και μισή κουταλίτσα γλυκιά πάπρικα για να φτιάξουμε νόστιμη, σπιτική κέτσαπ, 
που ταιριάζει με σαγανάκια φέτας και κίτρινων τυριών.
----------------------------------
—Ανακατεύουμε 

2 κουταλιές πελτέ, 
3 κυβάκια λιωμένη φέτα, 
1 κουταλιά ελαιόλαδο και 
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
 για να φτιάξουμε μια γρήγορη σάλτσα για ψητά κρέατα και μπιφτέκια.
-----------------------------------—Ανακατεύουμε 
1 κουταλιά πελτέ, 
μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό, 
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι, 
2 κουταλιές της σούπας νερό, 
1 σκελίδα λιωμένη σκόρδο, 
αλάτι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να φτιάξουμε ντιπ για ωμά λαχανικά. 
Σερβίρεται και πάνω σε ψημένο ψωμί σαν μπρουσκέτα, ταιριάζει και σαν σος για πράσινες σαλάτες.
-----------------------------------
—Ανακατεύουμε 

2 κουταλιές της σούπας πελτέ, 
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι, 
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο, 
αλάτι, 
1 κουταλιά ελαιόλαδο, 
1 κουταλίτσα του γλυκού μπαλσάμικο 
και φτιάχνουμε ένα ντιπ που συνδυάζεται με σουβλάκι χοιρινό ή με κοτόπουλο 
και ψητά κρεατικά γενικότερα.

                                                                     http://www.thecookbook.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου