Ανακατεύουμε καλά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
2 κουταλιές μέλι,
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και
1 κουταλιά μπαλσάμικο
και φτιάχνουμε ένα ντιπ το οποίο μπορούμε να σερβίρουμε με
παξιμαδάκια, κριτσίνια και όλα τα κινέζικα τηγανητά ορεκτικά,
όπως spring rolls ή φλογέρες με τυρί.
----------------------------------
—Ανακατεύουμε
2 κουταλιές πελτέ,
1 κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη,
1 κουταλίτσα του γλυκού ξίδι
και μισή κουταλίτσα γλυκιά πάπρικα για να φτιάξουμε νόστιμη, σπιτική κέτσαπ,
που ταιριάζει με σαγανάκια φέτας και κίτρινων τυριών.
----------------------------------
—Ανακατεύουμε
2 κουταλιές πελτέ,
3 κυβάκια λιωμένη φέτα,
1 κουταλιά ελαιόλαδο και
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
για να φτιάξουμε μια γρήγορη σάλτσα για ψητά κρέατα και μπιφτέκια.
-----------------------------------—Ανακατεύουμε
1 κουταλιά πελτέ,
μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό,
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο,
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι,
2 κουταλιές της σούπας νερό,
1 σκελίδα λιωμένη σκόρδο,
αλάτι και 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να φτιάξουμε ντιπ για ωμά λαχανικά.
Σερβίρεται και πάνω σε ψημένο ψωμί σαν μπρουσκέτα, ταιριάζει και σαν σος για πράσινες σαλάτες.
-----------------------------------
—Ανακατεύουμε
2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι,
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο,
αλάτι,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
1 κουταλίτσα του γλυκού μπαλσάμικο
και φτιάχνουμε ένα ντιπ που συνδυάζεται με σουβλάκι χοιρινό ή με κοτόπουλο
και ψητά κρεατικά γενικότερα.
http://www.thecookbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου