Σελίδες

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ο πελτές μεζές


Ο πελτές μεζές

Για το κολατσιό των παιδιών 
ή ένα ελαφρύ σνακ, τον αλείφουμε πάνω σε μια φέτα ζυμωτό ψωμί με προζύμι, ραντίζουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγους κόκκους χοντρό, θαλασσινό, αλάτι και προαιρετικά δυο-τρία φυλλαράκια μαϊντανό.

Οι πατάτες φούρνου 
μπορούν να γίνουν πιο πρωτότυπες αν τις κάνουμε με πελτέ: τις κόβουμε χοντρές κυδωνάτες, τις στρώνουμε στο ταψί, τις πασπαλίζουμε αλάτι, ρίγανη, ξερό θυμάρι, προσθέτουμε 
1 φύλλο δάφνης, 
1 ξυλαράκι κανέλα, 
1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη, 
ελαιόλαδο και
1 ποτηράκι νερό στο οποίο θα διαλύσουμε 2 κουταλιές της σούπας πελτέ. 
Τις ψήνουμε στους 180οC για 1 ώρα.

Σάντουιτς με μοσχάρι: 
Αλείφουμε δύο φέτες μαύρο ψωμί με πελτέ και τις γεμίζουμε με μια φέτα κρύο μοσχάρι, ροδέλες αγγουράκι τουρσί, ροδέλες από σφιχτό αβγό και 1 μαρουλόφυλλο.
-------------------------------------------------
—Αναμειγνύοντας ίση ποσότητα πελτέ με pesto βασιλικού φτιάχνουμε μια νόστιμη σάλτσα που μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα στα σάντουιτς.
—Ο πελτές μπορεί να αντικαταστήσει υγιεινά και διαιτητικά τις μαγιονέζες και όλες τις παχυντικές σάλτσες όπως Βουδαπέστης, ουγγαρέζικη, κέτσαπ και τυροσαλάτα.
—Μια κουταλιά πελτέ στη φακή, τη φασολάδα και όλες τις κόκκινες σούπες του χειμώνα δίνει ζωντανό κόκκινο χρώμα στη σάλτσα και έντονη γεύση ντομάτας.
—Στις κοκκινιστές σάλτσες μπορούμε είτε να τον χρησιμοποιήσουμε μόνο του είτε να τον συνδυάσουμε με κονσέρβα ντοματάκι ή φρέσκια ντομάτα προσθέτοντας πάντα 1 κουταλιά πελτέ.

http://www.thecookbook.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου