Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ηπειρώτικη πίτα...*μπαμπανάτσα


Ηπειρώτικη πίτα (μπαμπανάτσα)

Υλικά:

*Για τον χυλό
- 500γρ αλεύρι (μισό άσπρο και μισό καλαμποκάλευρο)

- 2 κ.γ μπέικιν
- 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι...

1/2 κ.γ αλάτι3-4 φλ. τσαγιού νερό
*Για την γέμιση
- 750γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο 
ή κατεψυγμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-300γρ φέτα
- αλάτι-πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- σουσάμι

Εκτέλεση:

- Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό βουτάμε το σπανάκι 
για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και το σουρώνουμε
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει 
προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε 
και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του
- Μόλις κρυώσει η γέμιση, ρίχνουμε την φέτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το μπέικιν και λίγο λίγο 
το νερό ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
- Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μισό χυλό, από πάνω στρώνουμε 
προσεκτικά την γέμιση και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό 
καλύπτοντας όλη την επιφάνεια
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε 
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι 
να ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια -
eimaimama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου