Υλικά:
*Για τον χυλό
- 500γρ αλεύρι (μισό άσπρο και μισό καλαμποκάλευρο)
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι...
1/2 κ.γ αλάτι3-4 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ.γ μπέικιν
- 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι...
1/2 κ.γ αλάτι3-4 φλ. τσαγιού νερό
*Για την γέμιση
- 750γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
ή κατεψυγμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-300γρ φέτα
- αλάτι-πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- σουσάμι
ή κατεψυγμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-300γρ φέτα
- αλάτι-πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό βουτάμε το σπανάκι
για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και το σουρώνουμε
για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί και το σουρώνουμε
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει
προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε
και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του
προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε
Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε
και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά του
- Μόλις κρυώσει η γέμιση, ρίχνουμε την φέτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το μπέικιν και λίγο λίγο
το νερό ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
- Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το μπέικιν και λίγο λίγο
το νερό ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
- Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μισό χυλό, από πάνω στρώνουμε
προσεκτικά την γέμιση και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό
καλύπτοντας όλη την επιφάνεια
προσεκτικά την γέμιση και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυλό
καλύπτοντας όλη την επιφάνεια
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι
να ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια -
- eimaimama.gr
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι
να ροδοκοκκινήσει καλά η επιφάνεια -
- eimaimama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου