Σελίδες

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Καραμελωμένο χοιρινό


Καραμελωμένο χοιρινό

Υλικά

-1 κιλό μπριζολάκια (από λαιμό)
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-4 πατάτες κομμένες σε κύβους....

-5 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-2 κουτ. σούπας balsamico
-5 κουτ. σούπας soya sauce
-1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, βυθίζουμε το κρέας και αφήνουμε 
για 12 ώρες στο ψυγείο. 
Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 15-20 λεπτά 
μέχρι να καραμελώσει. 
Σοτάρουμε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο. 
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες. 
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου