Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα
4 πατάτες μέτριου μεγέθους
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
250γρ διάφορα τυριά τριμμένα που να λιώνουν
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε άφθονο
αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν
αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε
το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί
Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα
Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον,
τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
και αποσύρουμε από την φωτιά
τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
και αποσύρουμε από την φωτιά
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά
και ανακατεύουμε ελαφρά
και ανακατεύουμε ελαφρά
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
το λαδώνουμε και αυτό και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση
το λαδώνουμε και αυτό και απο πάνω απλώνουμε την γέμιση
Κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το λαδώνουμε,
χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- eimaimama.gr
χαράζουμε την πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
- eimaimama.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου