Σελίδες

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

...λουλούδια λοιπόν για...γευστικά και καλαίσθητα πιάτα

Βρώσιμα λουλούδια

...τα λουλούδια δεν είναι όμορφα μόνο σαν διακοσμητικά 
ή δίνοντας χρώμα, άρωμα και ζωντάνια στους εξωτερικούς χώρους 
και στη φύση, μα όπως και τα περισσότερα φυτά, τρώγονται.

Tα πέταλα των λουλουδιών είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά 
απλά θα πρέπει να προσέξετε ποια λουλούδια είναι βρώσιμα.
Τα λουλούδια μπορούν να γίνουν λικέρ, να αρωματίσουν ποτά, 
τσάι αν τα βράσουμε, να δώσουν χρώμα στα φαγητά μας, 
να γίνουν υπέροχα ζαχαρωτά, να γίνουν ζελέ ή μαρμελάδες 
και φυσικά ανθόνερο είτε για να το πιέιτε είτε για να 
φροντίσετε το δέρμα σας.
Χρησιμοποιήστε λουλούδια στη μαγειρική και εντυπωσιάστε!
Εκτός από το να γεμίσετε με λουλούδια ένα μπουκάλι με βότκα 
ή ρούμι για να δώσετε άρωμα σε ποτά, μπορείτε να βράσετε λουλούδια 
μέσα σε αλκόολ με ζάχαρη για να δημιουργήσετε πιο δυνατά 
και γλυκά απεριτίφ. 
Ακόμη να αρωματίσετε με αυτά το λάδι και το ξύδι σας. 
Πολύ διαδεδομένες στο εξωτερικό είναι και οι σαλάτες με λουλούδια.
...βάλετε λουλούδια σε μία γέμιση πίτας. 
Χρησιμοποιήστε ακόμη και τους στήμονες ή τη γύρη. 
Πιο διαδεδομένος ο παπαρουνόσπορος ενώ πολλοί στήμονες  λουλουδιών  
έχουν υπέροχη γεύση και θα μπορούσαν να γαρνίρουν muffins. 
Προτιμήστε λουλούδια από τον κήπο σας ή κάποιο γνωστό σας προμηθευτή 
που θα εγγυηθεί την απουσία χημικών. 
Για καλύτερο άρωμα, χρησιμοποιείτε πάντα τις κορυφές των λουλουδιών 
και όχι τα μπουμπούκια που δεν έχουν ανοίξει. 
Μπορείτε και να τα καταψύξετε αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. 
Απλά πλύντε τα με κρύο νερό και στραγγίξτε τα ελαφρώς
και είναι έτοιμα για χρήση. 

*SOS 
Τα βρώσιμα λουλούδια είναι: 
αγαστάχη, ακακία, αμυγδαλιά, βιγκόνια, βιολέτα, περγαμόντο, μάραθος, 
ρίγανη, μέντα, γλυκάνισο, σχοινόπρασσο, βασιλικός, γαρίφαλο, γεράνι, 
γλαδιόλα, δεντρολίβανο, ημεροκάλη, ηλίανθος, ιβίσκος, κατηφές, 
κολοκυθιά, λεβάντα, λεμονιά, λωτός, μποράντζα, νεροκάρδαμο, παιόνια, 
πανσές, πασχαλιά, πορτοκαλιά, πρίμουλα, ροδακινιά, ρομπίνια, 
σαμπούκος, τουλίπα, τριαντάφυλλο, τριφύλλι, υάκινθος, υπέρικο, 
χαμομήλι, χρυσάνθεμο, φασκομηλιά, φασολιά κ.ά.
Στα δηλητηριώδη λουλούδια περιλαμβάνονται: 
κομβαλάρια (μιγκέ), δισέντρα (ματωμένη καρδιά), νεραγκούλα, ίρις, 
κάλλα, νάρκισσος, λούπινο, πετούνια, μοσχομπίζελο, ακόνιτο, μυρτιά, 
ροδόδεντρο και αζαλέα, πικροδάφνη, δελφίνιο, κληματίς, ντιτζιταλίς, 
ελέβορος, γουϊστέρια κ.ά.

με πληροφορίες από :queen.gr

...αλλά πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΔΩ....vita.gr
Eσείς ποιο λουλούδι θα φάτε σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου