Σελίδες

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

"Kuba Nia" ...πολύ εύκολο πιάτο της Μέσης Ανατολής


Crop_920_390_0

Υλικά

- 600 γρ φρέσκο βοδινό φιλέτο (ζητήστε από το χασάπη να το καθαρίσει)
- 3,5 γρ λεπτό πλιγούρι (αφήστε το σε κρύο νερό για 30 λεπτά και μετά στραγγίξτε το)
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμος
- 1 κ.γ. πάπρικα ανακατεμένη σε ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- Μια τζούρα πιπέρι
- Μια τζούρα αλάτι
- Μια τζούρα φρέσκο κύμινο 
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

*για 10 τεμάχια

Εκτέλεση 

- Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε το κρέας 

όσο πιο λεπτό μπορείτε για να φτιάξετε τον κιμά.

- Προσθέστε τα υπόλοιπα. Ανακατέψτε τα με το χέρι σας για 3 λεπτά.

- Πλάστε με το χέρι σας μικρά τεμάχια (kebabs) σε σχήμα αυγού.

- Σερβίρετε μαζί με ωμό ταχίνι και γιαούρτι.  

greece.dailysecret.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου