Υλικά
- 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 250 γρ.ελαιόλαδο
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μέτρια σελινόριζα ή σελλερυ κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 6-8 στίγματα από Κρόκο Κοζάνης ή 1 πρέζα από σκόνη από κρόκο Κοζάνης
- 1 κύβο σπιτικό ζωμό λαχανικών
- Ανάλογο Πιπέρι και Αλάτι
- 1 ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 250 γρ.ελαιόλαδο
- 1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
- 1 μέτρια σελινόριζα ή σελλερυ κομμένο σε ζάρια η φέτες ψιλές
- 1 πράσο κομμένο σε φέτες μόνο το λευκό του μέρος
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
- 6-8 στίγματα από Κρόκο Κοζάνης ή 1 πρέζα από σκόνη από κρόκο Κοζάνης
- 1 κύβο σπιτικό ζωμό λαχανικών
- Ανάλογο Πιπέρι και Αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος
- Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράστε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέστε
τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης.
- Όταν τα στίγματα από τον κρόκο «βάψουν» το χρώμα ρίξτε
τις πατάτες και προ βράστε τις για 5-7 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάλτε τις από το νερό τους και τοποθετήστε τις μέσα
σε ένα ταψί.
*Κρατήστε το νερό που έβρασαν.
- Προσθέστε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε ελαφρά.
- Συμπληρώστε με το νερό που κρατήσατε έως να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
- Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι, περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βράστε 2 ½ λίτρα νερό και προσθέστε
τον ζωμό λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης.
- Όταν τα στίγματα από τον κρόκο «βάψουν» το χρώμα ρίξτε
τις πατάτες και προ βράστε τις για 5-7 λεπτά.
- Στη συνέχεια βγάλτε τις από το νερό τους και τοποθετήστε τις μέσα
σε ένα ταψί.
*Κρατήστε το νερό που έβρασαν.
- Προσθέστε όλα τα λαχανικά επάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε ελαφρά.
- Συμπληρώστε με το νερό που κρατήσατε έως να καλυφθούν μέχρι την μέση τους.
- Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι, περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου