Θα χρειαστείτε:
¾ κιλού πατατούλες κόκκινες μικρές
7-8 γλυκόξινα αγγουράκια τουρσί
2 καρότα τριμμένα
1 κ.σ καπαρόφυλλα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο
2 αυγά βραστά κομμένα σε τέταρτα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μαγιονέζα
¼ φλ. ελαιόλαδο
Ξύδι όσο θέλετε
Αλάτι / πιπέρι
2 καρότα τριμμένα
1 κ.σ καπαρόφυλλα ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι ξεπλυμένο και στραγγισμένο
2 αυγά βραστά κομμένα σε τέταρτα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια μαγιονέζα
¼ φλ. ελαιόλαδο
Ξύδι όσο θέλετε
Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατατούλες ολόκληρες μαζί με τα φλούδια.Αφαιρούμε το νερό και μισό-λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά πολύ καλά.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια της σαλάτας και απλώνουμε τη μαγιονέζα.
Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα κρύα.
από : metrogreece.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου