Σελίδες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τσούρος! Το πιο νόστιμο γλυκό του δρόμου... Ένα ιδιαίτερο ισπανικό γλύκισμα με πολλούς θαυμαστές!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλος


Υλικά
250 γρ. νερό
100 γραμμάρια Βούτυρο
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα Αλάτι
3 Αυγά
άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ζυγίζουμε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στο μάτι. Μέχρι να πάρει βράση το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο ζυγίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε σε ένα μπολ, σπάμε και τα αυγά και τα ανακατώνουμε λίγο με ένα πιρούνι.
Όταν βράσει το νερό με το βούτυρο αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και ρίχνουμε με μιας το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε ξανά στο μάτι.
"Ψήνουμε" για 2 λεπτά ανακατεύοντας και προσέχουμε να μην αρπάξει από τον πάτο.
Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Έτσι κρυώνει και δεν θα γίνουν ομελέτα τα αυγά…
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και βάζουμε αρκετό λάδι σε μια κατσαρόλα..Όταν το λάδι φτάσει τους 180 βαθμούς ρίχνουμε κομμάτι ζύμης μήκους μερικών εκατοστών και τα τηγανίζουμε μέχρι να χρυσίσουν. Θα χρειαστεί να τα γυρίσουμε μια φορά.Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί για να στραγγίξουν.
Συνοδεύουμε με άχνη ζάχαρη (όπως τα σερβίρουν παραδοσιακά στην Ισπανία) ή και με λιωμένη σοκολάτα..

Tips
Αν το κορνέ σας έχει άκρο σαν αστέρι τα τσούρος γίνονται ακόμα πιο όμορφα.
Προσέξτε τις θερμοκρασίες ψησίματος

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου