Σελίδες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Εδώ και 86 χρόνια η εταιρεία αποδεικνύει ότι μία ελληνική επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχίας και υγιούς ανάπτυξης.... MISΚΟ: Tα ελληνικά μακαρόνια που έγιναν θρύλος



MISCO

Το 1927 στον Πειραιά, δυο πρόσφυγες από τη Σμύρνη, ο  Φώτης Μιχαηλίδης και ο Μίνως Κωνσταντίνης ξεκινούν ένα εργαστήρι παρασκευής ζυμαρικών. «Βαφτίζουν» τη μεσοπολεμική επιχείρησή τους MISKO, από τα αρχικά των επιθέτων τους, και αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους. 
Πολύ σύντομα, μέσα από τη διαδρομή τους στις γειτονιές  του Πειραιά και της Αθήνας γράφουν την αρχή μίας από τις πιο συναρπαστικές σελίδες στην ελληνική επιχειρηματική, διαφημιστική και γαστρονομική ιστορία. Στην εποχή τους μάλιστα τα μακαρόνια MISKO κατάφεραν να αποσπάσουν 47 χρυσά βραβεία διεθνών εκθέσεων, ενώ οι πρώτες αφίσες τους έκαναν πάταγο λέγοντας ότι τα μακαρόνια που πουλούσαν βγάζουν «2 πιάτα παραπάνω στο κιλό», ότι τα παιδιά «λατρεύουν τη μανούλα  που τους μαγείρεψε μακαρόνια ΜΙΣΚΟ», καθώς και ότι «420000 πιάτα ΜΙΣΚΟ σερβίρονται ημερησίως στην Ελλάδα».
      MISCO                      MISCO             MISCO                                        
Οι Ελευθέριος Ματζίκας, Εμμανουήλ Παπαναστασίου και Εμμανουήλ Θεοδωράκης αγόρασαν την επιχείρηση το 1953 δαπανώντας 10.000 δρχ της εποχής εκείνης και έτσι τα ζυμαρικά MISKO συνέχισαν να θρέφουν γενιές και γενιές Ελλήνων του ελλαδικού χώρου, αλλά και της ομογένειας. 
Η MISKO γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρία που συσκεύασε τα μακαρόνια της τη δεκαετία του ’50 και άλλαξε τα δεδομένα δημιουργώντας την πρωτοποριακή Σπαγγετίνι MISKO με αυγά το 1962.
                                                  MISCO

...καί άλλες πληροφορίες ΕΔΩ:http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου