Σελίδες

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

...στο ποτήρι...έχει και το ούζο τα μυστικά του ....


[στο ποτήρι] Εχει και το ούζο τα μυστικά του

Πιείτε άφοβα ένα με δύο ποτηράκια ούζου την ημέρα, καθώς ιατρικές έρευνες δείχνουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών-προϊόντων απόσταξης, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιολογικών προβλημάτων, ενώ η περιεκτικότητά του σε γλυκάνισο ενισχύει 
την καρδιοπροστατευτική ιδιότητα του ούζου.

Το κανονικό ποτήρι του ούζου είναι ένα πολύ στενός σωλήνας με συνήθη χωρητικότητα 100ml. Δηλαδή είναι μικρό και ομοιόμορφα στενό σε όλο το μήκος του, έτσι ώστε να δέχεται την κατάλληλη ποσότητα και να αναδεικνύει το ιδιαίτερο άρωμα του ούζου. Στη Μυτιλήνη, οι γνώστες το πίνουν στα «κανονάκια», δηλαδή ποτήρια με στενό στόμιο και «κλέφτη» δηλαδή παχύ πάτο.
Η επιλογή του σωστού ποτηριού για το ούζο είναι πολύ σημαντική για τους εξής δύο λόγους:
1- Η μύτη μας πρέπει να παραμένει έξω από το στόμιο του ποτηριού για να μην εισπνέουμε τις αναθεμιάσεις της αλκοόλης, κάτι που προκαλεί γρήγορη μέθη, γεγονός που θα μας οδηγήσει να μην ευχαριστηθούμε ούτε την παρέα μας, ούτε και το ούζο μας.
2-Το στενό στόμιο του ποτηριού συγκρατεί και αναδεικνύει τα αρώματα του ούζου, όπως ο γλυκάνισος και άλλα βότανα.
                  3427850043_1876be077c_m
...δεν πρέπει να βάζουμε πάγο στο ούζο
Ποιος όμως είναι ο λόγος;
Με την προσθήκη πάγου, τα αιθέρια έλαια του γλυκάνισου ψύχονται και δημιουργούν μικροσκοπικούς κρυστάλλους, οι οποίοι προκαλούν ξυνίλες, καούρες και πονοκέφαλο. Για τον ίδιο λόγο δε βάζουμε ποτέ το ούζο στο ψυγείο.
Για να είναι πιο δροσερό το ούζο, απλά προσθέτουμε δροσερό νερό.
Εάν θέλουμε το ούζο μας να είναι ακόμη πιο δροσερό, μπορούμε να βάλουμε όσα παγάκια θέλουμε στο ποτήρι ή στην καράφα με το νερό, και από εκεί στο ποτήρι με το ούζο, αλλά ποτέ απευθείας πάγο στο ούζο.
Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε το ούζο μας δροσερό χωρίς δυσάρεστες συνέπειες.
Στην υγειά μας!
....οι πληροφορίες από : aegean-flavours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου