- Καθαρίζουμε καλά τα πορτοκάλια, αφαιρώντας όλη την άσπρη μεμβράνη.
- Αφαιρούμε το φλοιό απο τις φέτες του πορτοκαλιού με μικρό κοφτερό μαχαίρι
και τις μεταφέρουμε σε μικρό σουρωτήρι.
- Κόβουμε το μαρούλι κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια, κρατώντας λίγο από
το κοτσάνι για να μην ανοίξουν και διαλυθούν τα φύλλα.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Βάζουμε στο τηγάνι το μαρούλι και το σοτάρουμε πολύ καλά,
για 3 λεπτά από κάθε του πλευρά.
- Βγάζουμε το μαρούλι από το τηγάνι και το απλώνουμε σε πιατέλα.
- Ανάμεσα στα κομμάτια του μαρουλιού βάζουμε τη ρόκα.
*Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε μπολ :
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- τον χυμό πορτοκαλιού
- το ξίδι
- τη μουστάρδα
- το κρασί
*και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές.
- Μοιράζουμε τα πορτοκάλια, το τυρί και το ρόδι σε όλη
την πιατέλα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Αφαιρούμε το φλοιό απο τις φέτες του πορτοκαλιού με μικρό κοφτερό μαχαίρι
και τις μεταφέρουμε σε μικρό σουρωτήρι.
- Κόβουμε το μαρούλι κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια, κρατώντας λίγο από
το κοτσάνι για να μην ανοίξουν και διαλυθούν τα φύλλα.
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
- Βάζουμε στο τηγάνι το μαρούλι και το σοτάρουμε πολύ καλά,
για 3 λεπτά από κάθε του πλευρά.
- Βγάζουμε το μαρούλι από το τηγάνι και το απλώνουμε σε πιατέλα.
- Ανάμεσα στα κομμάτια του μαρουλιού βάζουμε τη ρόκα.
*Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ:
Βάζουμε σε μπολ :
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- τον χυμό πορτοκαλιού
- το ξίδι
- τη μουστάρδα
- το κρασί
*και αρκετό αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές.
- Μοιράζουμε τα πορτοκάλια, το τυρί και το ρόδι σε όλη
την πιατέλα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου