Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ψητό μαρούλι, ρόκα και...

Ψητό μαρούλι, ρόκα και φρούτα
Υλικά
-2 μαρούλια
-2 ματσάκια ρόκα καθαρισμένη
-1 ρόδι καθαρισμένο....
-200 γρ. κεφαλοτύρι σε κύβους
-2 πορτοκάλια
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
-3 κουτ. σούπας ξίδι
-1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τα πορτοκάλια, αφαιρώντας όλη την άσπρη μεμβράνη. 
- Αφαιρούμε το φλοιό απο τις φέτες του πορτοκαλιού με μικρό κοφτερό μαχαίρι 
και τις μεταφέρουμε σε μικρό σουρωτήρι. 
- Κόβουμε το μαρούλι κατά μήκος σε τέσσερα κομμάτια, κρατώντας λίγο από 
το κοτσάνι για να μην ανοίξουν και διαλυθούν τα φύλλα. 
- Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. 
- Βάζουμε στο τηγάνι το μαρούλι και το σοτάρουμε πολύ καλά, 
για 3 λεπτά από κάθε του πλευρά. 
- Βγάζουμε το μαρούλι από το τηγάνι και το απλώνουμε σε πιατέλα. 
- Ανάμεσα στα κομμάτια του μαρουλιού βάζουμε τη ρόκα. 

*Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: 

Βάζουμε σε μπολ :
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο 
- τον χυμό πορτοκαλιού
- το ξίδι
- τη μουστάρδα
- το κρασί 
*και αρκετό αλάτι και πιπέρι. 
- Χτυπάμε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές. 
- Μοιράζουμε τα πορτοκάλια, το τυρί και το ρόδι σε όλη 
την πιατέλα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου