Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ψητές πατάτες με αρωματισμένα σύκα

Ψητές πατάτες με αρωματισμένα σύκα
Υλικά
-2 κιλά πατάτες πολύ μικρές
-2 φλιτζάνια τσάι του βουνού
-200 γρ. σύκα αποξηραμένα...


-10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο
-2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
-2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-½ λεμόνι (τον χυμό του)
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
- Ρίχνουμε σε μπολ το τσάι του βουνού και προσθέτουμε τα σύκα 
να μαλακώσουν για 6 ώρες. 
- Πλένουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σχολαστικά 
και τις τρίβουμε να φύγουν τα χώματα. 
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. 
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί. 
- Κόβουμε τα σύκα σε κύβους, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ 
και τα αναμειγνύουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. 
- Περιχύνουμε τις πατάτες με το περιεχόμενο του μπολ, 
προσθέτουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι, 
και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 30-40 λεπτά. 
Σερβίρουμε με ή χωρίς το σκόρδο. 
thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου