*υλικά :
- 4 με 5 φέτες από οποιοδήποτε ψάρι
*όπως συναγρίδα, σφυρίδα,
κομμάτια ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου,
γαλέο ακόμα και ταπεινή πέρκα ή πανκάσιους.
*όπως συναγρίδα, σφυρίδα,
κομμάτια ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου,
γαλέο ακόμα και ταπεινή πέρκα ή πανκάσιους.
-5 με 6 μέτριες πατάτες σε μεγάλα καρέ
-5 με 6 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερες
(καθώς το σκόρδο είναι που θα γλυκάνει
και θα πήξει το φαγητό μας).
(καθώς το σκόρδο είναι που θα γλυκάνει
και θα πήξει το φαγητό μας).
-αλατοπίπερο
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-χυμό από ένα λεμόνι
*πως το φτιάχνουμε
*πως το φτιάχνουμε
- Σε ρηχή κατσαρόλα θα βάλουμε το ελαιόλαδο και εκεί θα σοτάρουμε
σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο.
σε μέτρια φωτιά τις πατάτες και το σκόρδο μαζί με το αλατοπίπερο.
- Μόλις πάρουν ελάχιστο χρώμα θα προσθέσουμε αρκετό νερό ώστε
να τις καλύψει, το αλάτι και τις φέτες του ψαριού.
να τις καλύψει, το αλάτι και τις φέτες του ψαριού.
- Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού.
Σερβίρουμε με μπόλικο ψωμάκι,
μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Υ.Γ.
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ κάτι για το σκόρδο
που είναι το καημένο πολύ παρεξηγημένο λόγω
της άσχημης μυρωδιάς του.
που είναι το καημένο πολύ παρεξηγημένο λόγω
της άσχημης μυρωδιάς του.
Λοιπόν, το σκόρδο μυρίζει έντονα μόνο όταν
τρώγεται ωμό, οπότε είναι και πολύ περισσότερο υγιεινό.
τρώγεται ωμό, οπότε είναι και πολύ περισσότερο υγιεινό.
Όταν όμως βράσει ή ψηθεί στο φούρνο, αλλάζει εντελώς
η συμπεριφορά του.
Γίνεται γλυκό, χάνει την οξύτητα της μυρωδιάς,
αποκτάει μια μαλακή υφή, πήζει τις σάλτσες
και κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα.
η συμπεριφορά του.
Γίνεται γλυκό, χάνει την οξύτητα της μυρωδιάς,
αποκτάει μια μαλακή υφή, πήζει τις σάλτσες
και κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα.
Οπότε, μην το φοβάστε. Καταναλώστε το άφοβα.
Είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο, παραμένει ένα πανίσχυρο όπλο
της φύσης υπέρ της υγείας μας.
Είτε ωμό, είτε μαγειρεμένο, παραμένει ένα πανίσχυρο όπλο
της φύσης υπέρ της υγείας μας.
Στην Κέρκυρα το λέμε «μπιάνκο»,
δηλαδή λευκό στα ιταλικά, και αποτελεί
ένα παραδοσιακό πιάτο που τιμάμε ιδιαίτερα
τόσο στο καθημερινό μας τραπέζι,
όσο και σε γιορτές που προβλέπουν ψαροφαγία....eyedoll.gr/
δηλαδή λευκό στα ιταλικά, και αποτελεί
ένα παραδοσιακό πιάτο που τιμάμε ιδιαίτερα
τόσο στο καθημερινό μας τραπέζι,
όσο και σε γιορτές που προβλέπουν ψαροφαγία....eyedoll.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου