Σελίδες

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Φουρνιστό χταπόδι με σάλτσα πορτοκαλιού




Υλικά:

*Για το χταπόδι
- 1 χταπόδι, κατά προτίμηση φρέσκο, βάρους περίπου 1.200 γρ., 
καθαρισμένο (αν δεν βρούμε ένα μεγάλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
 δύο μικρότερα, βάρους περίπου 700 γρ. το καθένα 
- αν πάρουμε κατεψυγμένο, θα πρέπει να ζυγίζει 1.500 γρ.)
- 4 - 5 κόκκοι μαύρου πιπεριού
- 2 δαφνόφυλλα
- 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
- 20 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*Για τη σάλτσα
- 300 ml χυμός πορτοκαλιού
-30 ml ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
(έχουμε από πριν αφαιρέσει τα κουκούτσια)

*Για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλη σελινόριζα, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη
και περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
(ή 400 γρ. καθαρισμένο σπανάκι ή καθαρισμένα σέσκουλα
(τα τρυφερά φύλλα), κομμένα με το χέρι σε μέτρια κομμάτια,
ή 1 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο για σαλάτα, ανάμεικτο με
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες)
- τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα

**βγάζει 4 καλές μερίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου