...η καρδιά ενός μάγειρα είναι ένας κήπος.
Αυτό τον κήπο ήθελα να στολίσω με ελληνικά αρώματα και
να τον αφιερώσω σε κάθε συνάδελφο που παλεύει να χτίσει
αυτό που λέγεται "ελληνική γαστρονομία"
Ο Άλεξ Τσιοτίνης είναι μόλις είκοσι οκτώ!
Αθηναίος στην καταγωγή, πήρε τα πρώτα του πτυχία μαγειρικής στην Ελλάδα
και στη Γαλλία, συνεχίζοντας με μαθητείες δίπλα στους απαιτητικούς σεφ
Pascal Barbot, Eric Frechon, Alain Passard και Michel Bras
στα ομώνυμα εστιατόριά τους και στον Arnaud Bignon στην αθηναϊκή Σπονδή.
Τα τελευταία τρία χρόνια εργάστηκε στο εστιατόριο Calypso του πολυτελούς
ξενοδοχείου Elounda Peninsula και γνώρισε καλύτερα την κρητική κουζίνα και πανίδα,
που αποτέλεσαν εξάλλου και την έμπνευσή του για το πιάτο που θα παρουσίαζε στον διαγωνισμό της San Pellegrino.
*ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ...
στην κατηγορία της Μεσογειακής Κουζίνας στον διαγωνισμό
που διοργάνωσε η ιταλική εταιρεία San Pellegrino στο Τελ Αβίβ.
*Κρητική σαλάτα με παγωτό από επτάζυμο ψωμί:
Τα γλαστράκια είναι φτιαγμένα από ζελέ κρητικής γραβιέρας και ζύμη ελιάς.
Η γέμισή τους είναι με χόρτα γιαχνερά, όπως τα λέμε στην Κρήτη,
και ένα παγωτό από ... επτάζυμο ψωμί.
Στο κέντρο του πιάτου το πλιγούρι είναι στολισμένο με έναν τηγανητό κολοκυθοανθό
κι ένα τηγανητό αμπελόφυλλο.
Η όρθια ντομάτα είναι μαριναρισμένη σε τσικουδιά και στολισμένη με κόκκινη ρόκα. Τριγύρω βρίσκονται τα μυρωδικά της χώρας μας, γλιστρίδα, λεβάντα, βασιλικός...
....σύντομα ανοίγει το δικό του γκουρμέ εστιατόριο στο Παγκράτι
- μόλις τριάντα πέντε θέσεων - με taste menu και μικρό αλά καρτ, ένα ρεστοράν
βασισμένο εξ ολοκλήρου στη δουλειά και το ταλέντο του σεφ που ανέδειξε την Ελλάδα νικήτρια σε έναν σημαντικό διαγωνισμό, δίπλα σε σκληρούς ανταγωνιστές.
finedininglovers.com
https://www.facebook.com/photo.ph
Alex Tsiotinis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου