Σελίδες

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τι είναι το αλάτι ταραμά;




Πώς φτιάχνεται; 
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 80° C στη λειτουργία του αέρα. 
Καλύπτουµε τη λαµαρίνα φούρνου µε λαδόκολλα και απλώνουµε
 µε µια σπάτουλα 100 γρ. ταραµά σε λεπτή και αραιή στρώση.
Ψήνουµε για περίπου 2 - 4 ώρες, µέχρι ο ταραµάς να αποξηρανθεί. 
Τον βγάζουµε από τον φούρνο, τον αφήνουµε να κρυώσει 
και τον τρίβουµε µε τα δάχτυλά µας.

Φυλάµε το ιδιότυπο αυτό αλάτι σε βαζάκι 
και το χρησιµοποιούµε για να αρτύσουµε όσπρια, 
λαδοµακαρονάδες, πιλάφια, ριζότο, πατάτες γιαχνί και άλλα λαδερά.
gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου