...τρώμε τυρόπιτες, μπουγάτσες, τυρόψωμα, σαγανάκια, ομελέτες με τυριά,
γκρατέν, πίτσες με τυριά, αλλά χωρίς αλλαντικά.
Τρώμε όμως και ζυμαρικά, αφού η Τυρινή λέγεται και «Μακαρονού».
Τα γλυκά που κυριαρχούν είναι η γαλατόπιτα κι η γιαουρτόπιτα,
το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί με γιαούρτι, το ρυζόγαλο και η ρυζόπιτα,
και, φυσικά, ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, που και αυτή την εβδομάδα
μπορεί ακόμα να φτιαχτεί με βούτυρο και γάλα.
*Αυτή την τρίτη εβδομάδα της Απόκριας, που μας βοηθάει να περάσουμε
σταδιακά στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής,
η οποία αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου