Σελίδες

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Μαγειρέματα της Τυρινής...


Μαγειρέματα της Τυρινής

...τρώμε τυρόπιτες, μπουγάτσες, τυρόψωμα, σαγανάκια, ομελέτες με τυριά, 
γκρατέν, πίτσες με τυριά, αλλά χωρίς αλλαντικά. 

Τρώμε όμως και ζυμαρικά, αφού η Τυρινή λέγεται και «Μακαρονού». 
Τα γλυκά που κυριαρχούν είναι η γαλατόπιτα κι η γιαουρτόπιτα, 
το γαλακτομπούρεκο, το ραβανί με γιαούρτι, το ρυζόγαλο και η ρυζόπιτα, 
και, φυσικά, ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς, που και αυτή την εβδομάδα 
μπορεί ακόμα να φτιαχτεί με βούτυρο και γάλα.
υτή την τρίτη εβδομάδα της Απόκριας, που μας βοηθάει να περάσουμε 
σταδιακά στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, 
η οποία αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου