υλικά:
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλη φλάσκα μελιτζάνα
- 1 πιπεριά κέρατο
- 150 γραμ φέτα
- 3 φέτες ψωμί
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμυδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο δυόσμο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλατι πιπέρι
- αλεύρι χωριάτικο εσείς μπορείτε να βάλετε ότι αλεύρι θέλετε
- σπορέλαιο για το τηγάνι
εκτέλεση συνταγής:
βρέχω το ψωμάκι και το στίβω καλά να μην έχει υγρασία
και το βάζω μαζί με τον κιμά,ρίχνω το αυγουλάκι και τρίβω
στο χοντρό του τρίφτη την μελιτζάνα καθαρισμένη από
την φλούδα, στο μουλτι βάζω κρεμμύδι σκόρδο πιπεριά και
δυόσμο και τα χοντροκόβω!!!!!
Στην συνέχεια προσθέτω μέσα στον κιμά και την φέτα
που τρίβω στα δάχτυλα μου και όλα τα υπόλοιπα υλικά μου
το αλάτι το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ζυμώνω πολύ καλά
τα βάζω στο ψυγείο για μισή ωρίτσα και μετά τα πλάθω
χοντρές μπαλίτσες και τα αλευρώνω!!!
Σε ζεστό λαδάκι τηγανίζω τα κεφτεδάκια μου μέχρι
να πάρουν χρώμα!!!!!!!!!!
*Αν σας αρέσουν οι μελιτζάνες αυτή είναι η τέλεια γεύση!
*Φτιάξτ άν θέλετε και μια σος με γιαούρτι σκόρδο και φέτα
στο μούλτι δένει υπέροχα με τα κεφτεδομελιτζνάκια...! i-rena
Γιαγια Μαιρη εν δραση
https://www.facebook.com/725351180896546/photos/pcb.8
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου