Σελίδες

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να φάτε τις πατάτες και τις τομάτες το πρωί;

πρωινό
Τι θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 9 μεγάλα αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας απαλή μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
- 6 φλιτζάνια πατάτες ψιλοκομμένες

Πως θα το φτιάξετε:

- Λαδώστε ελαφρά ένα μεσαίου μεγέθους ταψί.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια λιώστε το βούτυρο.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε τα 
για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
- Προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. 
Σβήστε τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη μουστάρδα.
- Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το μείγμα που μόλις χτυπήσατε μαζί 
με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι το τυρί τσένταρ και τις πατάτες. 
Ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα από το τηγάνι στο ταψί.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για για 35-45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου