Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

...για πρωινό με πατάτα και τομάτα

πρωινό

Τι θα χρειαστείτε :

-  1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-  3 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια
-  1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
-  2 αυγά (ολόκληρα)
-  2 ασπράδια αυγών
-  2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
-  1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
-  1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
-  ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-  ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-  2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες τομάτες

Πως θα το φτιάξετε:

- Ζεσταίνετε μιάμιση κουταλιά του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι 
μέτριο σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες στο τηγάνι. 
(Απλώστε τις σε όλο το μήκος του).
- Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε τις πατάτες για 3-5 λεπτά μέχρι 
να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι. 
Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και πατατών.
- Τοποθετήστε τις όλες τις πατάτες και πάλι μέσα στο τηγάνι. 
Ρίξτε από πάνω τον βασιλικό.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά, τα ασπράδια, 
τις μουστάρδες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες.
- Βάλτε και τις τομάτες μέσα στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. 
Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Το πρωινό σας είναι έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου