Τι θα χρειαστείτε :
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια πατάτες κομμένες σε λεπτά κομμάτια
- 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό
- 2 αυγά (ολόκληρα)
- 2 ασπράδια αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας άπαχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες τομάτες
Πως θα το φτιάξετε:
- Ζεσταίνετε μιάμιση κουταλιά του γλυκού λάδι σε ένα τηγάνι
μέτριο σε δυνατή φωτιά.
μέτριο σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα από τις πατάτες στο τηγάνι.
(Απλώστε τις σε όλο το μήκος του).
(Απλώστε τις σε όλο το μήκος του).
- Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε τις πατάτες για 3-5 λεπτά μέχρι
να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και πατατών.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ποσότητα λαδιού και πατατών.
- Τοποθετήστε τις όλες τις πατάτες και πάλι μέσα στο τηγάνι.
Ρίξτε από πάνω τον βασιλικό.
Ρίξτε από πάνω τον βασιλικό.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε καλά μαζί τα αυγά, τα ασπράδια,
τις μουστάρδες, το αλάτι και το πιπέρι.
τις μουστάρδες, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις πατάτες.
- Βάλτε και τις τομάτες μέσα στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνουν τα αυγά.
Το πρωινό σας είναι έτοιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου